Čuvena Selma “Bijelog dugmeta” napunila 90 godina VIDEO

Agencije
Čuvena Selma “Bijelog dugmeta” napunila 90 godina VIDEO

Jedan od najvećih hitova grupe Bijelo dugme, poznata pjesma “Selma”, dobila je ime po ženi u koju je pjesnik Vlado Dijak bio zaljubljen, ali joj to nikada nije priznao.

Zato je svoja osjećanja pretočio u stihove koje je otpevao Željko Bebek, a pjesma je postala veliki hit. Upravo ta Selma juče je proslavila 90. rođendan i to u prisustvu Željka Bebeka, koji se na Instagramu pohvalio fotografijom sa rođendana.

“Moja draga Selma proslavila 90. rođendan. Sretan rođendan od srca”, napisao je Bebek u opisu fotografije na Instagramu.

Selma Borić je Vladu Dijaka upoznala kada je imala 16 godina. Iako joj on nikada nije izjavio ljubav, za njegova osjećanja prema Selmi saznali su svi zahvaljujući pjesmi koju je on napisao i posvetio njoj.

Selma se u jednom intervjuu koji je ranije dala prisjetila tih lijepih trenutaka kada je pošla na fakultet i iza sebe ostavila zaljubljenog Dijaka, ne znajući ništa o njegovim osjećanjima.

“Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresovao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom, pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u voz. U tom je vozu bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: 'Selma, ne naginji se kroz prozor'“, ispričala je Selma opisujući situaciju iz 1949. godine.

Divjak je inspirisan Selmom i neizgovorenim emocijama prema njoj, ali i situacijom na prozoru u vozu, napisao pjesmu koja je postala jedan od najvećih hitova grupe Bijelo dugme.

Njegovu poruku dobila je tek nakon što je umro, kada joj je otac poslao novinski članak u kojem su bili objavljeni stihovi.

Iako joj mnogi nisu vjerovali da je bila tiha patnja mladog pjesnika, ona je to rekla Goranu Bregoviću, nakon čega je posjetila Dijakov grob, priznala da je i ona patila za njim i zatim objavila zbirku poezije “Selma putuje na fakultet”. U toj zbirci se nalazi pjesma “Sjećanje na Vladu”.

Danas Selma živi sama u Zagrebu. Kaže da su umrli svi koji su joj nešto značili, kao i da je sve manje ljudi sa kojima je provela život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana