Бугарски феномен Васко Жабата долази у Београд

Танјуг
Foto: Принтскрин

ЗАГРЕБ- Бугарски Оркестар Камчија познат по хиту "Комбајна вршачка", односно популарно "Васко Жабата", биће специјални гости на концерту загребачких панк фолкера Бркова 7. октобра у Хангару луке Београд.

Бркови су на својој фејсбук страни најавили свој "први самостални концерту у Београду након четири године", и гостовање бугарског народњачког оркестра, чија је пјесма "Комбајна вршачка" послије осам година битисања на јутјубу недавно захваљујући Тиктоку и другим друштвеним мрезама постала вирални феномен у региону и шире.

Шаљива пјесма и спот, у којој се помињу као забављач гостију гитариста Васко Жаба, уз призоре пољопривредне идиле у Бугарској, само током августа је са око три милиона прегледа престигао шест милиона, уз бројне коментаре претежно из Србије.

Посљедњих дана поред коментара из нашег региона примјетан је долазак нових коменатора из Турске, Грчке, Румуније, али и земаља широм планете, од којих многи наводе да их је довео Тикток до пјесме чије стихове не разумијју, аии м се свеједно свиђа њен ведар дух.

Пјесма је на друштвеним мрежама и јутјубу доживјела бројне духовите пренамјене, па је направљени клипви у којма уз "Васка Жабату" играју амерички репер Снуп Дог, глумац Џон Траволта и филмски јунак Борат, или га слушају јунаци серије "Брејкинг бед" и чак Пепа Прасе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана