Bugarski fenomen Vasko Žabata dolazi u Beograd

Tanjug
Foto: Printskrin

ZAGREB- Bugarski Orkestar Kamčija poznat po hitu "Kombajna vršačka", odnosno popularno "Vasko Žabata", biće specijalni gosti na koncertu zagrebačkih pank folkera Brkova 7. oktobra u Hangaru luke Beograd.

Brkovi su na svojoj fejsbuk strani najavili svoj "prvi samostalni koncertu u Beogradu nakon četiri godine", i gostovanje bugarskog narodnjačkog orkestra, čija je pjesma "Kombajna vršačka" poslije osam godina bitisanja na jutjubu nedavno zahvaljujući Tiktoku i drugim društvenim mrezama postala viralni fenomen u regionu i šire.

Šaljiva pjesma i spot, u kojoj se pominju kao zabavljač gostiju gitarista Vasko Žaba, uz prizore poljoprivredne idile u Bugarskoj, samo tokom avgusta je sa oko tri miliona pregleda prestigao šest miliona, uz brojne komentare pretežno iz Srbije.

Posljednjih dana pored komentara iz našeg regiona primjetan je dolazak novih komenatora iz Turske, Grčke, Rumunije, ali i zemalja širom planete, od kojih mnogi navode da ih je doveo Tiktok do pjesme čije stihove ne razumijju, aii m se svejedno sviđa njen vedar duh.

Pjesma je na društvenim mrežama i jutjubu doživjela brojne duhovite prenamjene, pa je napravljeni klipvi u kojma uz "Vaska Žabatu" igraju američki reper Snup Dog, glumac Džon Travolta i filmski junak Borat, ili ga slušaju junaci serije "Brejking bed" i čak Pepa Prase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana