Брендан Пери објавио нови албум

Г.С.
Брендан Пери објавио нови албум

Брендан Пери, члан дуа “Dead Can Dance“ објавио је ново самостално издање “Songs of Disenchantment: Music from the Greek Underground”. Лимитирано издање на “Греен Галаџџ” винилима и ЦД-овима доступно је у претпродаји ексклузивно на Перијевој “Bandcamp” страници.

Албум је посвећен свим мигрантима свијета, како Пери наводи, “у прошлости, садашњости и будућности”.

 - Први пут сам чуо оно што сам тек много година касније коначно упознао као ребетико музику, у грчким кафићима и тавернама у предграђу Мелбурна крајем седамдесетих година. Та мјеста била су претежно локална друштвена средишта грчких миграната који су долазили узастопним таласима у Аустралију од краја 19. вијека и током дана су често била насељена групама стараца који су играли тавлу и пијуцкали узо док су слушали лајку и ребетико музику - рекао је Пери.

Он је истакао да је његова лична музичка одисеја започета на старом грчком броду “Елинис”, гдје је први пут научио да свира гитару.

- Током година моја љубав према свему што је Грчко текла је константно, посебно у погледу музике ребетико. Током година прикупио сам значајну колекцију снимљене музике, традиционалних инструмената и сувенира који ће ми на крају дати инспирацију и потребно знање за снимање неких од ових дивних песама. Чињеница да практично није забиљежена верзија ребетико пјесама пјеваних на енглеском језику такође ме је изненадила и на крају ми је био главни мотив да подијелим ове пјесме са публиком која говори енглески језик, као и  да пробудим радозналост највећих традиционалиста - додаје Пери поводом изласка новог албума.

“Dead Can Dance“ је своју свјетску турнеју због тренутне ситуације одложио за прољеће 2022. године, а више информација о томе ускоро ће подијелити са својом публиком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана