“Бољи живот” су сви пратили, али овај нелогичан детаљ нико није уочио

Г.С.
“Бољи живот” су сви пратили, али овај нелогичан детаљ нико није уочио

“Бољи живот” гледала је цијела бивша Југославија и обожавала је, а колико је популарна и данас говоре и честе репризе, као и бројне реплике које су ушле у свакодневни говор.

Серија је премијеру доживјела 1987. године, а посљедња епизода је први пут емитована 1991. године. Управо због тога она носи епитет посљедње југословенске серије, будући да су свега неколико дана након окончања серије Словенија и Хрватска прогласиле независност од СФР Југославије.

Главне улоге, односно чланове породице Попадић, маестрално су одиграли Марко Николић, Светлана Бојковић, Борис Комненић, Драган Бјелогрлић и Лидија Вукићевић.

Ипак, мало коме је познато то да је Бојковићева била премлада за улогу Емилије Попадић - мајке Саше, Бобе и Виолете.

Наиме, Светлана је свега 15 година старија од Лидије Вукићевић, а тек 10 од Бориса Комненића, па им по том параметру никако не би могла бити мајка, иако је таква поставка ствари на малим екранима.

Има глумаца и коју су одбили улогу у серији, а једна од њих је и чувена Дара Џокић.

Глумица због обавеза у позоришту није могла да се прихвати посла, а ангажман на пројекту ТВ Београд касније је прославио њене колегинице Светлану Бојковић, Лидију Вукићевић и друге. Дара је тада имала тек тридесетак година и могла је да игра и Емилију и Виолету Попадић.

- Одбила сам „Бољи живот”, што се не зна. Требало је да играм једну од главних улога. Не знам како то да објасним. Радила сам тада много у позоришту. Уопште нисам била свесна коју ће гледаност имати та серија. Не кајем се ни због један свог поступка. Тако је требало да буде - рекла је Дара Џокић гостујући у једној ТВ емисији.

Ту је Лепа Брена која је требало да буде Нина Андрејевић.

- То је било веома давно и више се не сећам ко ме је све звао. Нисам имала времена да радим серије, пошто снимање може да траје и две године, већ само филмове. Тада сам била преокупирана наступима и турнејом широм бивше Југославије и света. Снежана Савић је велики професионалац и маестрално је одиграла улогу, што ја сигурно не бих умела - рекла је Лепа Брена својевремено, преноси Курир,

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана