“Bolji život” su svi pratili, ali ovaj nelogičan detalj niko nije uočio

G.S.
“Bolji život” su svi pratili, ali ovaj nelogičan detalj niko nije uočio

“Bolji život” gledala je cijela bivša Jugoslavija i obožavala je, a koliko je popularna i danas govore i česte reprize, kao i brojne replike koje su ušle u svakodnevni govor.

Serija je premijeru doživjela 1987. godine, a posljednja epizoda je prvi put emitovana 1991. godine. Upravo zbog toga ona nosi epitet posljednje jugoslovenske serije, budući da su svega nekoliko dana nakon okončanja serije Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost od SFR Jugoslavije.

Glavne uloge, odnosno članove porodice Popadić, maestralno su odigrali Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Dragan Bjelogrlić i Lidija Vukićević.

Ipak, malo kome je poznato to da je Bojkovićeva bila premlada za ulogu Emilije Popadić - majke Saše, Bobe i Violete.

Naime, Svetlana je svega 15 godina starija od Lidije Vukićević, a tek 10 od Borisa Komnenića, pa im po tom parametru nikako ne bi mogla biti majka, iako je takva postavka stvari na malim ekranima.

Ima glumaca i koju su odbili ulogu u seriji, a jedna od njih je i čuvena Dara Džokić.

Glumica zbog obaveza u pozorištu nije mogla da se prihvati posla, a angažman na projektu TV Beograd kasnije je proslavio njene koleginice Svetlanu Bojković, Lidiju Vukićević i druge. Dara je tada imala tek tridesetak godina i mogla je da igra i Emiliju i Violetu Popadić.

- Odbila sam „Bolji život”, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jedan svog postupka. Tako je trebalo da bude - rekla je Dara Džokić gostujući u jednoj TV emisiji.

Tu je Lepa Brena koja je trebalo da bude Nina Andrejević.

- To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela - rekla je Lepa Brena svojevremeno, prenosi Kurir,

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana