Бивша дjевојка тужи Бед Банија за 40 милиона долара

Танјуг
Бивша дjевојка тужи Бед Банија за 40 милиона долара

САН ХУАН - Бивша дjевојка Бад Банија тужила је суперзвијезду за најмање 40 милиона долара због познатог снимка гласа који је дала пјевачу прије него што је постао познат.

Шарлиз де ла Круз Ернандес, чији је задихани снимак под називом „Бед Бани, бејби” укључен у двије пјесме тог извођача, тврди у тужби поднијетој овог мјесеца пред судом у Порторику да се њен глас и реченица коју је смислила користе без њене дозволе.

У тужби се наводи да је та реченица коришћена у песми „Па Ти“, која има више од 355 милиона прегледа на Јутјубу и више од 235 милиона репродукција на Спотифају, као и у песми „Дос Мил 16“, која има више од 60 милиона прегледа на Јутјубу и 280 милиона репродукција на Спотифају.

У тужби се додаје да „препознатљив глас“ Де ла Крузове такође коришћен без њене сагласности за пјесме, плоче, промоције, концерте широм свијета, телевизију, радио и друштвене и музичке платформе.

Каже се да су од тада хиљаде људи на њеним налозима на друштвеним мрежама, као и уживо на јавним мјестима  износиле коментаре поводом реченице "Бед Бани бејби".

У тужби се истиче да се због тога Де ла Круз "осјећа забринуто, узнемирено, застрашено, преплављено осјећањима и анксиозно".

Тужен је и Ноа Камил Асад Бирн, менаџер Бед Банија, чије је право име Бенито Мартинез Окасио.

Де Ла Круз и Мартинес су почели да се забављају 2011. Годину касније почели су да студирају на Универзитету Порторика у сјеверном приморском граду Аресибо, док су такође радили у оближњој продавници.

У тужби је наведено да је Мартинес у то вријеме непрестано стварао песме и тражио мишљење од Де ла Круз, која је такође била задужена за заказивање његових свирки и финансије.

Реченица „Бед Бани, бејби“ настала је 2015. године, а Мартинес је замолио Де Ла Круз да сними себе како то изговара, што је она и учинила.

Мартинес је 1. јануара 2016. питао Де ла Круз да се уда за њега и планирали су да се вјенчају 2016.

У априлу 2016, Мартинес је потписао уговор са издавачком кућом Римас Ентертаинмент, а Де ла Круз је примљена на правни факултет Универзитета у Порторику, па је у мају прекинула везу са Мартинесом.

Наредне године су поново ушли у везу, али су се поново разишли.

Затим је у мају 2022. представник Бед Банија понудио Де ла Крузовој да за 2.000 долара купи снимак њеног гласа.

Она је то одбила, а затим су јој из Римас Ентертаинмента такође понудили да прода снимак, који ће, како су навели, бити коришћен на предстојећем албуму „Ун Верано Син Ти“.

Договор никада није постигнут, а пјесма је објављена без пристанка Де ла Круз, наводи се у тужби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана