Биоскопи широм Америке врата отварају 1. јула: "Unhinged" као враћање наде у боље дане

Г.С.
Биоскопи широм Америке врата отварају 1. јула: "Unhinged" као враћање наде у боље дане

Филм о свађи у саобраћају "Unhinged", у којем главну улогу игра Расел Кроу, први је који ће након затварања биоскопа широм свијета због корона вируса имати биоскопску премијеру у Сједињеним Америчким Државама 1. јула.

Аутори филма сматрају да ће његово приказивање бити показатељ како ће се ствари надаље кретати за филмску индустрију, која је због пандемије претрпјела велику штету.

Процјењује се да је скоро милион телевизијских и филмских радника у Холивуду изгубило посао, након што су отказани пројекти због ширења вируса корона.

У току су преговори о томе како ће се продукција наставити, преноси Скај њуз.
Марк Гил, предсједник компаније "Solistice Studios", у чијој је продукцији снимљен "Unhinged", каже да је охрабрен анкетама из чијих се резултата види да су људи жељни да поново почну да иду у биоскопе.
- Ризик постоји. Ако ствари крену наопако и службе за јавно здравље одлуче да се биоскопи поново затворе, то ће се и догодити - рекао је Гил.
Додао је да премијера новог филма широм свијета привлачи велику пажњу јер даје наду.

- То је један од оних корака које сви морамо да предузмемо како бисмо кренули ка враћању у нормалу - навео је Гил.
Трилер " Unhinged" је прича о свађи у саобраћају која је прерасла у нешто много мрачније.
- "Unhinged" почиње сценом у којој самохрана мајка по имену Рејчел у колима са сином чека да возило испред ње крене јер се упалило зелено на семафору, а затим му нервозно затруби. Возач кога игра Кроу то јој неће заборавити и кренуће у потјеру за њеним аутомобилом како би добио извињење. Када га сустигне и не добије извињење од и даље изнервиране Рејчел, он ће се одлучити за драстичније потезе - назначено је о филму.

Филм је режирао Дерик Борт.

Учитељица Ингеборг Меинстер-Ван дер Дуин из Холандије током пандемије исплела је мале лутке које представљају сваког од њених 23 ученика.

Ова учитељица која ради у школи у холандском граду Харлему својим пројектом одушевила је многе. Свакој луткици исплела је одјећу која одговора особи коју представља. Луткице чак имају и косу, шналице, гумице па и наочаре. Да би исплела сваку, била су јој потребна три до четири сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана