Бијонсе издаје нови албум након шест година: Ренесансни повратак поп звијезде

Бранислав Предојевић
Бијонсе издаје нови албум након шест година: Ренесансни повратак поп звијезде

ЛОС АНЂЕЛЕС - Америчка пјевачица и музичарка Бијонсе Новлес, једна од највећих звијезда модерне поп музике, враћа се на сцену овог петка новим студијским албумом “Renaissance”.

Седмо студијско издање у каријери популарне пјевачице најављено је прије мјесец синглом “Break My Soul”, који је потпуно очекивано засјео на врхове листа слушаности и стриминга, уз крајње подијељена мишљења око његовог звука, који је под великим утицајем хаус музике.

Наслов новог пројекта, првог након шест година паузе (ако не рачунамо музику за филм “Краљ лавова”) у студијском раду, говори да су очекивања пјевачице и њене екипе на високом нивоу.

Сама умјетница не крије да нови албум сматра најамбициознијим пројектом у каријери, који је стваран око годину и по и да представља повратак позитивном звуку и размишљању.

- Уз изолације и неправду током протеклих година сви смо спремни за бјекство, путовање, љубав и смијех. Осјећам да се појављује ренесанса и желим да будем дио тог искуства на сваки могући начин - рекла је Бијонсе.

Продуценти су Трики Стјуарт, Дрим и сама пјевачица, њен муж Џеј-Зи укључен је у неколико нумера као композитор, док албумом дефилује гомила великих гостију попут Грејс Џонс, Дрејка, Ракела Садика, Фарела Вилијамса, Микија Дина, Чада Хјуга, Сабрине Клаудије и других. Осим тога, чини се да неколико пјесама укључује семпловане дијелове музике Џејмса Брауна (“Church Girls”), Ђорђа Мородера и Доне Самер (“Summer Renaissance”) и покојне пјевачице Тини Мари са њеног класика “Square Biz”  из 1981. године.

На албуму се налази укупно 16 нумера, од којих 12 носи ознаку експлицитно, а пјевачица говорећи о темама албума и својој креативној намјери, рекла је да је жељела створити мјесто уточишта и слободе.

- Имала сам жељу да албумом створим сигурно мјесто. Мјесто без осуђивања, без перфекционизма и претјераног размишљања. Мјесто за вриштање и осјећај слободе, коју смо изгубили у претходне три године. Након 31 године рада, осјећам се једнако узбуђено као када сам имала девет година. Музика долази – објаснила је она.

Албум ће бити објављен на свим музичким платформама истовремено, а добиће и физичко издање у ЦД и винил варијантама.

Два омота

Омот новог албума дизајнирао је Нуси Кверо, а пјевачица на  слици сједи на холографском кристалном коњу у футуристичком бикинију позивајући на поређење са коњаничким сликама Лади Годиве и Бјанке Џегер.

Алтернативни омот за винилно издање приказује Бијонсе на истом коњу, али носи бијели каубојски шешир обучена у сребрне ланце који јој покривају руке и ноге. Црна позадина омота стандардног издања замијењена је сликом бијелог коња уз црвене завјесе која подсјећају на ренесансну умјетност 15 и 16. вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана