Bijonse izdaje novi album nakon šest godina: Renesansni povratak pop zvijezde

Branislav Predojević
Bijonse izdaje novi album nakon šest godina: Renesansni povratak pop zvijezde

LOS ANĐELES - Američka pjevačica i muzičarka Bijonse Novles, jedna od najvećih zvijezda moderne pop muzike, vraća se na scenu ovog petka novim studijskim albumom “Renaissance”.

Sedmo studijsko izdanje u karijeri popularne pjevačice najavljeno je prije mjesec singlom “Break My Soul”, koji je potpuno očekivano zasjeo na vrhove lista slušanosti i striminga, uz krajnje podijeljena mišljenja oko njegovog zvuka, koji je pod velikim uticajem haus muzike.

Naslov novog projekta, prvog nakon šest godina pauze (ako ne računamo muziku za film “Kralj lavova”) u studijskom radu, govori da su očekivanja pjevačice i njene ekipe na visokom nivou.

Sama umjetnica ne krije da novi album smatra najambicioznijim projektom u karijeri, koji je stvaran oko godinu i po i da predstavlja povratak pozitivnom zvuku i razmišljanju.

- Uz izolacije i nepravdu tokom proteklih godina svi smo spremni za bjekstvo, putovanje, ljubav i smijeh. Osjećam da se pojavljuje renesansa i želim da budem dio tog iskustva na svaki mogući način - rekla je Bijonse.

Producenti su Triki Stjuart, Drim i sama pjevačica, njen muž Džej-Zi uključen je u nekoliko numera kao kompozitor, dok albumom defiluje gomila velikih gostiju poput Grejs Džons, Drejka, Rakela Sadika, Farela Vilijamsa, Mikija Dina, Čada Hjuga, Sabrine Klaudije i drugih. Osim toga, čini se da nekoliko pjesama uključuje semplovane dijelove muzike Džejmsa Brauna (“Church Girls”), Đorđa Morodera i Done Samer (“Summer Renaissance”) i pokojne pjevačice Tini Mari sa njenog klasika “Square Biz”  iz 1981. godine.

Na albumu se nalazi ukupno 16 numera, od kojih 12 nosi oznaku eksplicitno, a pjevačica govoreći o temama albuma i svojoj kreativnoj namjeri, rekla je da je željela stvoriti mjesto utočišta i slobode.

- Imala sam želju da albumom stvorim sigurno mjesto. Mjesto bez osuđivanja, bez perfekcionizma i pretjeranog razmišljanja. Mjesto za vrištanje i osjećaj slobode, koju smo izgubili u prethodne tri godine. Nakon 31 godine rada, osjećam se jednako uzbuđeno kao kada sam imala devet godina. Muzika dolazi – objasnila je ona.

Album će biti objavljen na svim muzičkim platformama istovremeno, a dobiće i fizičko izdanje u CD i vinil varijantama.

Dva omota

Omot novog albuma dizajnirao je Nusi Kvero, a pjevačica na  slici sjedi na holografskom kristalnom konju u futurističkom bikiniju pozivajući na poređenje sa konjaničkim slikama Ladi Godive i Bjanke Džeger.

Alternativni omot za vinilno izdanje prikazuje Bijonse na istom konju, ali nosi bijeli kaubojski šešir obučena u srebrne lance koji joj pokrivaju ruke i noge. Crna pozadina omota standardnog izdanja zamijenjena je slikom bijelog konja uz crvene zavjese koja podsjećaju na renesansnu umjetnost 15 i 16. vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana