Бијонсе и “Black Parade” освојили девет номинација за “Гремија”: Посвета црначкој култури и активизму

Агенције
Бијонсе и “Black Parade” освојили девет номинација за “Гремија”: Посвета црначкој култури и активизму

Пјевачица Бијонсе освојила је девет номинација за награду “Греми” и тренутно доминира по броју категорија у којима је номинована, објавили су организатори ове манифестације.

Организатори “Гремија” најавили су да ће Тревор Ноа, глумац, водитељ и комичар, бити домаћин на додјели награда, те да је ова манифестација планирана за 31. јануар идуће године.

- Упркос чињеници да сам изузетно разочаран што су организатори “Гремија” одбили моју молбу да пјевам или да будем номинован за најбољи поп албум, одушевљен сам што ћу бити домаћин овог догађаја - нашалио се Ноа и додао да ће бити подршка свим невјероватним умјетницима, јер одлично зна какав је осјећај не освојити награду.

Бијонсина пјесма “Black Parade” највећим дијелом је заслужна за чак девет номинација. Ријеч је о нумери која слави црначку културу и активизам. Пјесма је објављена за вријеме љетних протеста против системског расизма и полицијске бруталности према Афроамериканцима у САД. Ова Бијонсина мелодија ће се такмичити за пјесму и наступ године, као и за најбољу р&б нумеру. Спот за њену пјесму “Brow Skin Girl” номинован је за најбољи музички видео.

Бијонсе до сада има већ 24 “Гремија”, а укупно је била номинована чак 79 пута.

Одмах иза славне пјевачице налазе се Тејлор Свифт, Дуа Липа и Роди Рич са по шест номинација.

Популарна америчка пјевачица и кантауторка Тејлор Свифт номинована је, између осталог, за албум године, као и за најбољи поп албум “Фолклоре”, те за пјесму године “Cardigan”. Дуа Липа има номинације за албум године “Future Nostalgia”, видео године “Don’t Start Now”, и најбољи поп албум “Future Nostalgia”.

Пјесма “Rockstar” Родија Рича номинована је за видео године, а нумера “The Box” за пјесму године.

Били Ајлиш, која је лани освојила највише награда, ове године је добила четири номинације, међу којима у категоријама за албум године и пјесму године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана