Bijonse i “Black Parade” osvojili devet nominacija za “Gremija”: Posveta crnačkoj kulturi i aktivizmu

Agencije
Bijonse i “Black Parade” osvojili devet nominacija za “Gremija”: Posveta crnačkoj kulturi i aktivizmu

Pjevačica Bijonse osvojila je devet nominacija za nagradu “Gremi” i trenutno dominira po broju kategorija u kojima je nominovana, objavili su organizatori ove manifestacije.

Organizatori “Gremija” najavili su da će Trevor Noa, glumac, voditelj i komičar, biti domaćin na dodjeli nagrada, te da je ova manifestacija planirana za 31. januar iduće godine.

- Uprkos činjenici da sam izuzetno razočaran što su organizatori “Gremija” odbili moju molbu da pjevam ili da budem nominovan za najbolji pop album, oduševljen sam što ću biti domaćin ovog događaja - našalio se Noa i dodao da će biti podrška svim nevjerovatnim umjetnicima, jer odlično zna kakav je osjećaj ne osvojiti nagradu.

Bijonsina pjesma “Black Parade” najvećim dijelom je zaslužna za čak devet nominacija. Riječ je o numeri koja slavi crnačku kulturu i aktivizam. Pjesma je objavljena za vrijeme ljetnih protesta protiv sistemskog rasizma i policijske brutalnosti prema Afroamerikancima u SAD. Ova Bijonsina melodija će se takmičiti za pjesmu i nastup godine, kao i za najbolju r&b numeru. Spot za njenu pjesmu “Brow Skin Girl” nominovan je za najbolji muzički video.

Bijonse do sada ima već 24 “Gremija”, a ukupno je bila nominovana čak 79 puta.

Odmah iza slavne pjevačice nalaze se Tejlor Svift, Dua Lipa i Rodi Rič sa po šest nominacija.

Popularna američka pjevačica i kantautorka Tejlor Svift nominovana je, između ostalog, za album godine, kao i za najbolji pop album “Folklore”, te za pjesmu godine “Cardigan”. Dua Lipa ima nominacije za album godine “Future Nostalgia”, video godine “Don’t Start Now”, i najbolji pop album “Future Nostalgia”.

Pjesma “Rockstar” Rodija Riča nominovana je za video godine, a numera “The Box” za pjesmu godine.

Bili Ajliš, koja je lani osvojila najviše nagrada, ove godine je dobila četiri nominacije, među kojima u kategorijama za album godine i pjesmu godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana