“Бијес је дар” нова пјесма бањалучког бенда “Револт”: Проблеми и незадовољство испричани музиком VIDEO

Г.С.
“Бијес је дар” нова пјесма бањалучког бенда “Револт”: Проблеми и незадовољство испричани музиком VIDEO

Бањалучка група “Револт” објавила је нову пјесму “Бијес је за дар”, за коју је снимљен и спот. У питању је четврти сингл са албума “Контракције”, након раније објављених пјесама “Снови”, “Антагонист” и “Земља”.

Чланови бенда кажу да је пјесма “Бијес је дар” наставак сингла “Земља”.

- Иако је данас изузетно лако галамити против било какве врсте система, некако смо покушали да то сагледамо кроз лични, интровертни моменат. Тако и “Бијес је дар” говори о проблемима на личном нивоу, накупљеним због вањских утицаја. За свакога су ти утицаји различити: од незадовољства послом, стањем у друштву, корелацијом са блиским људима, па све до баналних ствари, попут комшије који баца смеће гдје не треба. Тако се ни у пјесми нисмо бавили конкретним стварима, него општим незадовољством, које је, опет, индивидуално и лично за сваког од нас - рекли су из “Револта”.

Музика је снимана у бањалучком студију “Косник”, а за снимак и микс је био задужен гитариста бенда Дејан Савић, који заједно са остатком бенда потписује продукцију, док је мастеринг повјерен Нинославу Добријевићу Тикију из студија “Digital Boyler”. Сарађивали су са Тодором Боканом, студентом из Новог Сада, који је окупио екипу са Академије уметности у Новом Саду и направио видео који се бенду допао због младалачког и искреног приступа.

- Да смо се ми питали, вјероватно бисмо неке ствари урадили другачије, али некада је добро да људи са стране виде то на свој начин и направе своју визију спота. С обзиром на то да смо сви у бенду старији и затворенији, полако учимо да сарађујемо са другим људима и отварамо се у том смислу, јер пуно је добрих идеја које пропустите ако сте затворени у своја четири зида - наводе из бенда.

“Револт” је настао 1995. године, а поред албума “У кући бола” (2000), заступљени су на неколико компилација. “Револт” данас чине Драшко Кременовић (вокал), Бојан Дакић (вокал), Милан Тица (гитара), Дејан Савић (гитара), Карло Томић (бас-гитара) и Дамир Вукелић (бубањ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана