“Bijes je dar” nova pjesma banjalučkog benda “Revolt”: Problemi i nezadovoljstvo ispričani muzikom VIDEO

G.S.
“Bijes je dar” nova pjesma banjalučkog benda “Revolt”: Problemi i nezadovoljstvo ispričani muzikom VIDEO

Banjalučka grupa “Revolt” objavila je novu pjesmu “Bijes je za dar”, za koju je snimljen i spot. U pitanju je četvrti singl sa albuma “Kontrakcije”, nakon ranije objavljenih pjesama “Snovi”, “Antagonist” i “Zemlja”.

Članovi benda kažu da je pjesma “Bijes je dar” nastavak singla “Zemlja”.

- Iako je danas izuzetno lako galamiti protiv bilo kakve vrste sistema, nekako smo pokušali da to sagledamo kroz lični, introvertni momenat. Tako i “Bijes je dar” govori o problemima na ličnom nivou, nakupljenim zbog vanjskih uticaja. Za svakoga su ti uticaji različiti: od nezadovoljstva poslom, stanjem u društvu, korelacijom sa bliskim ljudima, pa sve do banalnih stvari, poput komšije koji baca smeće gdje ne treba. Tako se ni u pjesmi nismo bavili konkretnim stvarima, nego opštim nezadovoljstvom, koje je, opet, individualno i lično za svakog od nas - rekli su iz “Revolta”.

Muzika je snimana u banjalučkom studiju “Kosnik”, a za snimak i miks je bio zadužen gitarista benda Dejan Savić, koji zajedno sa ostatkom benda potpisuje produkciju, dok je mastering povjeren Ninoslavu Dobrijeviću Tikiju iz studija “Digital Boyler”. Sarađivali su sa Todorom Bokanom, studentom iz Novog Sada, koji je okupio ekipu sa Akademije umetnosti u Novom Sadu i napravio video koji se bendu dopao zbog mladalačkog i iskrenog pristupa.

- Da smo se mi pitali, vjerovatno bismo neke stvari uradili drugačije, ali nekada je dobro da ljudi sa strane vide to na svoj način i naprave svoju viziju spota. S obzirom na to da smo svi u bendu stariji i zatvoreniji, polako učimo da sarađujemo sa drugim ljudima i otvaramo se u tom smislu, jer puno je dobrih ideja koje propustite ako ste zatvoreni u svoja četiri zida - navode iz benda.

“Revolt” je nastao 1995. godine, a pored albuma “U kući bola” (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. “Revolt” danas čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas-gitara) i Damir Vukelić (bubanj).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana