“Београдски синдикат” у промотивном споту Црне Горе у коју им је забрањен улаз

Тањуг
“Београдски синдикат” у промотивном споту Црне Горе у коју им је забрањен улаз

БЕОГРАД - Музички састав “Београдски синдикат”, којем је забрањен улазак у Црну Гору уз образложење да представља опасност за националну безбједност те земље, саопштио је да је парадоксално да се снимак са њиховог концерта нађе у промо-споту ДПС-а поводом Дана независности - 21. маја

Чланови бенда су поручили да им је драго што је њихов концерт оставио толики траг да је завршио у културној промоцији Црне Горе и града Никшића, али да им није драго што је ријеч о видеу који очигледно служи за промоцију политичке партије иако се зна да се они не баве страначком пропагандом, већ наступају за све људе који воле њихову музику.

“Парадоксално је то што је реч о промоцији политичке странке режима који нам је пре само три месеца забранио улазак у Црну Гору из разлога националне безбедности. Није нам јасно како истовремено можемо бити пример добре енергије у којој уживају десетине хиљада младих људи и оних који се тако осећају и претња по националну безбедност Црне Горе?”, питају из бенда.

Они су поручили да се искрено надају да ће власт у Црној Гори увидјети колико је бесмислено ограничавати слободу кретања музичарима, пјесницима, професорима, академицима и другим интелектуалцима из Србије, само због изнесеног мишљења, преноси “Спутњик”.

Спот ДПС-а објављен је прије непуних недјељу дана на званичном “Јутјуб” каналу Телевизије Никшић у сврху промоције 21. маја.

У дијелу гдје се челници ДПС-а, односно општине Никшић хвале како је Никшић постао град фестивала, приказан је и сегмент преузет са видео-снимка концерта групе “Београдски синдикат” у оквиру њиховог наступа на тамошњем “Бедем фесту”.

Члановима “Београдског синдиката” крајем фебруара је забрањен улазак у Црну Гору под званичним образложењем да представљају “опасност по националну безбједност Црне Горе”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана