“Beogradski sindikat” u promotivnom spotu Crne Gore u koju im je zabranjen ulaz

Tanjug
“Beogradski sindikat” u promotivnom spotu Crne Gore u koju im je zabranjen ulaz

BEOGRAD - Muzički sastav “Beogradski sindikat”, kojem je zabranjen ulazak u Crnu Goru uz obrazloženje da predstavlja opasnost za nacionalnu bezbjednost te zemlje, saopštio je da je paradoksalno da se snimak sa njihovog koncerta nađe u promo-spotu DPS-a povodom Dana nezavisnosti - 21. maja

Članovi benda su poručili da im je drago što je njihov koncert ostavio toliki trag da je završio u kulturnoj promociji Crne Gore i grada Nikšića, ali da im nije drago što je riječ o videu koji očigledno služi za promociju političke partije iako se zna da se oni ne bave stranačkom propagandom, već nastupaju za sve ljude koji vole njihovu muziku.

“Paradoksalno je to što je reč o promociji političke stranke režima koji nam je pre samo tri meseca zabranio ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbednosti. Nije nam jasno kako istovremeno možemo biti primer dobre energije u kojoj uživaju desetine hiljada mladih ljudi i onih koji se tako osećaju i pretnja po nacionalnu bezbednost Crne Gore?”, pitaju iz benda.

Oni su poručili da se iskreno nadaju da će vlast u Crnoj Gori uvidjeti koliko je besmisleno ograničavati slobodu kretanja muzičarima, pjesnicima, profesorima, akademicima i drugim intelektualcima iz Srbije, samo zbog iznesenog mišljenja, prenosi “Sputnjik”.

Spot DPS-a objavljen je prije nepunih nedjelju dana na zvaničnom “Jutjub” kanalu Televizije Nikšić u svrhu promocije 21. maja.

U dijelu gdje se čelnici DPS-a, odnosno opštine Nikšić hvale kako je Nikšić postao grad festivala, prikazan je i segment preuzet sa video-snimka koncerta grupe “Beogradski sindikat” u okviru njihovog nastupa na tamošnjem “Bedem festu”.

Članovima “Beogradskog sindikata” krajem februara je zabranjen ulazak u Crnu Goru pod zvaničnim obrazloženjem da predstavljaju “opasnost po nacionalnu bezbjednost Crne Gore”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana