"Београдски синдикат" снимио спот о литијама: "Брат је брату веран, баш у најгора времена"

Agencije
"Београдски синдикат" снимио спот о литијама: "Брат је брату веран, баш у најгора времена"

Група "Београдски синдикат" објавила је нову пјесму инспирисану борбом за одбрану светиња у Црној Гори.

Састав Београдски синдикат објавио је нову ангажовану пјесму, овог пута посвећену литијама које се одржавају два пута недјељно у Црној Гори.

"У знак захвалности нашој браћи и сестрама из Црне Горе, што су нам показали како се љубављу и слогом бране вера, наслеђе и људско достојанство. Песму објављујемо на Сретење Господње, са жељом да се у подвигу сјединимо са нашим славним прецима, а у оквиру Недеље о блудном сину, да се подсетимо да су покајање и праштање једини пут ка заједничком спасењу", написали су у опису песме.

Подсјетимо, 2018.године, песма упркос огромној гледаности "Јутјуб" је цензурисао пјесму "Београдског синдиката" и етно-групе "Траг" и песму "Догодине у Призрену".

Београдски синдикат захвалио је тада свима који су им исказали подршку након изласка пјесме "Догодине у Призрену", а посебно сународницима са Косова и Метохије. Од изласка пјесме "Догодине у Призрену", примили су велики број , како су навели у саопштењу, "предивних и емотивних порука" које за њих представљају највећу вриједност и награду.

"Срећни смо због чињенице да је наша музика успела да подигне пољуљану националну част и понос нашег народа и превазиђе разне поделе које нас годинама уништавају", поручили су тада чланови Београдског синдиката, који тада нису жељели да дају никакве изјаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана