"Beogradski sindikat" snimio spot o litijama: "Brat je bratu veran, baš u najgora vremena"

Agencije
"Beogradski sindikat" snimio spot o litijama: "Brat je bratu veran, baš u najgora vremena"

Grupa "Beogradski sindikat" objavila je novu pjesmu inspirisanu borbom za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Sastav Beogradski sindikat objavio je novu angažovanu pjesmu, ovog puta posvećenu litijama koje se održavaju dva puta nedjeljno u Crnoj Gori.

"U znak zahvalnosti našoj braći i sestrama iz Crne Gore, što su nam pokazali kako se ljubavlju i slogom brane vera, nasleđe i ljudsko dostojanstvo. Pesmu objavljujemo na Sretenje Gospodnje, sa željom da se u podvigu sjedinimo sa našim slavnim precima, a u okviru Nedelje o bludnom sinu, da se podsetimo da su pokajanje i praštanje jedini put ka zajedničkom spasenju", napisali su u opisu pesme.

Podsjetimo, 2018.godine, pesma uprkos ogromnoj gledanosti "Jutjub" je cenzurisao pjesmu "Beogradskog sindikata" i etno-grupe "Trag" i pesmu "Dogodine u Prizrenu".

Beogradski sindikat zahvalio je tada svima koji su im iskazali podršku nakon izlaska pjesme "Dogodine u Prizrenu", a posebno sunarodnicima sa Kosova i Metohije. Od izlaska pjesme "Dogodine u Prizrenu", primili su veliki broj , kako su naveli u saopštenju, "predivnih i emotivnih poruka" koje za njih predstavljaju najveću vrijednost i nagradu.

"Srećni smo zbog činjenice da je naša muzika uspela da podigne poljuljanu nacionalnu čast i ponos našeg naroda i prevaziđe razne podele koje nas godinama uništavaju", poručili su tada članovi Beogradskog sindikata, koji tada nisu željeli da daju nikakve izjave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana