Бањалучанка Кристина Млинар побједница фестивала "Universong"

Агенције
Бањалучанка Кристина Млинар побједница фестивала "Universong"

БАЊАЛУКА - Бањалучанка Кристина Млинар побједник је овогодишњег Међународног фестивала поп музике „ Universong “ који је приредила Организација европских музичких фестивала ОРФЕУМ из Шпаније.

Импозантан међународни жири од 18 чланова састављен од угледних музичких и естрадних имена, композитора, продуцената, културних и јавних радника, додијелио јој је највећи број бодова.  Друго мјесто освојила је Франциска Мартинс из Португалије, а треће Ванеса Сиви из Пољске.

- Пресрећна сам и искрено изненађена најновијом наградом јер је конкуренција била изузетно велика. Учествовали су врло талентовани и пјевачки изграђени млади умјетници из бројних земаља: Куба, Малта, Португал, Шпанија, Еквадор, Италија, Аустрија, Пољска, Мађарска, Бугарска. Биће ово за мене јак мотив да наставим да радим и да се и даље такмичим. Имам велику жељу да наступим на „Славјанском базару“  у конкуренцији одраслих и да поново осјетим драж тог великог фестивала за који ме вежу најљепше успомене из дјетињства. За сада претежно снимам обраде које су доста слушане у региону али намјеравам у блиској будућности да се више посветим оригиналној музици - изјавила је Кристина Млинар, која је овом побједом оправдала повјерење Словенског културног центра из Бањалуке, који ју је кандидовао за ову музичку манифестацију.

Она је овом наградом  остварила право и добила позив да учествује на сљедећем фестивалу који ће се у организацији „Орфеума“ одржати на Канарским острвима уколико то епидемиолошке прилике буду дозволиле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана