Banjalučanka Kristina Mlinar pobjednica festivala "Universong"

Agencije
Banjalučanka Kristina Mlinar pobjednica festivala "Universong"

BANjALUKA - Banjalučanka Kristina Mlinar pobjednik je ovogodišnjeg Međunarodnog festivala pop muzike „ Universong “ koji je priredila Organizacija evropskih muzičkih festivala ORFEUM iz Španije.

Impozantan međunarodni žiri od 18 članova sastavljen od uglednih muzičkih i estradnih imena, kompozitora, producenata, kulturnih i javnih radnika, dodijelio joj je najveći broj bodova.  Drugo mjesto osvojila je Franciska Martins iz Portugalije, a treće Vanesa Sivi iz Poljske.

- Presrećna sam i iskreno iznenađena najnovijom nagradom jer je konkurencija bila izuzetno velika. Učestvovali su vrlo talentovani i pjevački izgrađeni mladi umjetnici iz brojnih zemalja: Kuba, Malta, Portugal, Španija, Ekvador, Italija, Austrija, Poljska, Mađarska, Bugarska. Biće ovo za mene jak motiv da nastavim da radim i da se i dalje takmičim. Imam veliku želju da nastupim na „Slavjanskom bazaru“  u konkurenciji odraslih i da ponovo osjetim draž tog velikog festivala za koji me vežu najljepše uspomene iz djetinjstva. Za sada pretežno snimam obrade koje su dosta slušane u regionu ali namjeravam u bliskoj budućnosti da se više posvetim originalnoj muzici - izjavila je Kristina Mlinar, koja je ovom pobjedom opravdala povjerenje Slovenskog kulturnog centra iz Banjaluke, koji ju je kandidovao za ovu muzičku manifestaciju.

Ona je ovom nagradom  ostvarila pravo i dobila poziv da učestvuje na sljedećem festivalu koji će se u organizaciji „Orfeuma“ održati na Kanarskim ostrvima ukoliko to epidemiološke prilike budu dozvolile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana