Бајага се огласио због Лајбаха

GS
Бајага се огласио због Лајбаха

Након што су се чланови бенда Лајбах огласили и поручили Бајаги да не говори истину када је у питању њихов однос са групом Рамштајн и мјесто гдје је тај бенд свирао у Словенији, популарни београдски музичар каже да се извињава љубљанској групи ако је погријешио.

Момчило Бајагић Бајага је у подкасту “Агеласт” Галеба Никачевића прије неколико дана испричао да је својевремено свирао са Рамштајном на једном фестивалу у Словенији, а потом испричао и “анегдоту”, како је тада Рамштајн тражио да се упозна са својим идолима, групом Лајбах, али они то, наводно, нису жељели, што је касније резултирало да их Рамштајн одбије као предгрупу на турнеји.

Лајбах је тим поводом саопштио за портал Хеадлинер да то није истина.

"Прича, коју сада шири Бајага, спада више у фолклор класичног српског хумора и дементног рибарског претјеривања", поручили су чланови бенда.

Момчило Бајагић Бајага каже да се извињава Лајбаху ако је то што је рекао неистина.

"Ја њих готивим, и то је била прича коју сам тада чуо од организатора. Причао сам у подкасту гдје је разговор мало опуштенији, и није ми била намјера да их увриједим. Читав смисао је био да причамо необичне ствари", рекао је Бајага и додао да је вјероватно погријешио и када је име мјеста у Словенији у питању, јер је то било давно. А то су му чланови Лајбаха такође замјерили.

"То је било прије више од 20 година, и ако сам погријешио, извињавам се. То је било мало мјесто поред Ајдовшчине и сјећам се да су момци из Рамштајна свирали, али су се тада другачије звали, нисам баш сигуран".

Лајбах, наиме тврди у свом саопштењу да је Рамштајн свирао само два пута у Словенији, у фебруару 2005. (Хала Тиволи) и априла 2013. (Арена Стожице). Док је Бајага у подкасту рекао да су свирали у мјесту Мурска Собота, на граници Аустрије и Италије, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана