Бајага и Инструктори објавили нови албум - "Овај свијет се мијења"

Г.С.
Бајага и Инструктори објавили нови албум - "Овај свијет се мијења"

Бајага и Инструктори објавили су нови, 13. албум под називом "Овај свијет се мијења" на којем се налази девет пјесама. Мада је његова промоција данас планирана у Земуну, због неповољне епидемиолошке ситуације и пандемије коронавиурса, концертна промоција је пролонгирана.

Као и претходно издање "У сали лом", и овај албум заједнички објављују двије највеће дискографске куће у региону, ПГП РТС и Кроатиа рекордс.

Момчило Бајагић, Жика Миленковић, Мирослав Цветковић, Саша Локнер, Чеда Мацура и Марко Њежић Кића искористили су концертну паузу узроковану пандемијом коронавируса и снимили издање гдје већину материјала чине пјесме које је Бајага раније писао за друге извођаче.

Албум је сниман, као и претходни, у "Студију О" Оливера Јовановића, а бенд је наставио сарадњу и с чувеним продуцентом Сашом Хабићем. Омот, за који је заслужан Вукашин Марковић конципиран је тако да изгледа као странице пасоша.

"Уз нови албум иде и нови имиџ", поручио је Бајага на Фацебооку у опису нове фотографије.

Чланови бенда предвођени Момчилом Бајагићем казали су како су албум припремали два мјесеца, од чега су већину времена провели у студију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана