Bajaga i Instruktori objavili novi album - "Ovaj svijet se mijenja"

G.S.
Bajaga i Instruktori objavili novi album - "Ovaj svijet se mijenja"

Bajaga i Instruktori objavili su novi, 13. album pod nazivom "Ovaj svijet se mijenja" na kojem se nalazi devet pjesama. Mada je njegova promocija danas planirana u Zemunu, zbog nepovoljne epidemiološke situacije i pandemije koronaviursa, koncertna promocija je prolongirana.

Kao i prethodno izdanje "U sali lom", i ovaj album zajednički objavljuju dvije najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i Kroatia rekords.

Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom koronavirusa i snimili izdanje gdje većinu materijala čine pjesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače.

Album je sniman, kao i prethodni, u "Studiju O" Olivera Jovanovića, a bend je nastavio saradnju i s čuvenim producentom Sašom Habićem. Omot, za koji je zaslužan Vukašin Marković koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

"Uz novi album ide i novi imidž", poručio je Bajaga na Facebooku u opisu nove fotografije.

Članovi benda predvođeni Momčilom Bajagićem kazali su kako su album pripremali dva mjeseca, od čega su većinu vremena proveli u studiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana