Швајцарски ресторан кажњава госте који не поједу све из тањира

G.S.
Foto: Pixabay

У покушају да смањи бацање хране, Индијски ресторан у Бадену, у Швајцарској, ресторан “Касанова” је смислио систем новчане казне за оне који не поједу све из тањира шта су и наручили.

Власник Салман Гаури, одрастао је у Индији гдје велики дио становништва нема довољно хране, рекао је да жели да подсјети људе колико им је добро и да имају довољно хране.

– Храна је драгоцена у Индији, ми је не бацамо – рекао је Гаури швајцарским медијима, охрабрујући Швајцарце да избјегавају бацање хране.

У свом ресторану он служи шведски сто за све што можете да једете за 20 франака, али неки људи гомилају више хране на тањире него што могу да поједу, а непоједена храна завршава у смећу.

  - Гости са очима већим од стомака пуне своје тањире са више хране него што могу да поједу, а непоједени дио завршава у канти за отпатке- објаснио је шеф ресторана Сулман Гаури.

Систем новчаних казни од 5 швајцарских франака је на снази две године. Већина купаца одобрава систем, рекао је Гаури. Међутим, ресторан никада никога није тјерао да плати казне.

Умјесто тога, они дјелују као упозорење. Мада, Гаури каже да је спреман да изрекне казне за свакога ко игнорише упозорење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана