Сматрају је најмодернијом баком на свијету: Радила у фабрици, а затим постала сензација од 96 година

Г.С.
Foto: НПР.орг

Неки људи у шездесетим, седамдесетим или чак деведесетим разбијају све стереотипе о старењу. Они остају млади у срцу, воде активни живот на коме завиде и млади. Једна таква инспиративна особа је Хелен Рут Елам.

Хелен, рођена 1928. године, има своју препознатљиву седу косу и облачи се у најбољу и најмодернију одјећу. Сматра се најмодернијом баком на свијету, са преко 3 милиона обожавалаца на Инстаграму. Кад год Хелен објави фотографију на Инстаграму, она направи бум својим смјелим смислом за моду.

„Она је живи доказ да су године само број“, истиче портал „Брајтсајд“.

Она је млада у души и користи своју енергичну природу да превазиђе животне тешкоће. А оно што људе заиста привлачи је њен позитиван став.

Хелен се суочила са огромним личним трагедијама у свом животу. Изгубила је сина од рака, а мужа у саобраћајној несрећи. Њен посао није био гламурозан; радила је у фабрици 28 година да би издржавала своју породицу. Сада има 8 унучади и 2 праунука, преноси Курир.

Њена слава је почела када је њена праунука Кенеди Луис на Иксу објавила фотографију Хелен у њеној одјећи. Преко ноћи, Хелен је постала позната, а познате личности попут Ријане, Клое Кардашијан, Никол Ричи, Гвен Стефани, Мајли Сајрус и Дрејка су је пратиле.

Била је на многим познатим емисијама и сада представља брендове. Људи толико воле њену позитивност, кажу да она поново чини друштвене мреже привлачнима.

Хелен, као и многи изузетни појединци, освојила је срца многих људи. Људи је обожавају не само због њеног стила, већ и због њеног бунтовничког става.

Међутим, она се суочава са критикама неких који остављају смјеле коментаре на њене објаве.

Ипак, она остаје чврста. Она одбија негативне коментаре, рекавши да је одувек била бунтовница у срцу.

На њеном Инстаграму, Хеленин мото гласи: „Крадем ваше мушкарце још од 1928.“, сумирајући њен живахан приступ животу. Са добром дозом хумора, она се носи са свиме што ради.

Упркос животним успонима и падовима, задржала је свој младалачки дух нетакнутим. Са 88 година написала је књигу под називом „Бадивинклин(њено име са Инстаграма) водич за живот“.

Њен савјет за срећан живот је једноставан: увијек поздрављајте странце са осмјехом (углавном ћете добити један назад) и према свима се понашајте љубазно. Она вјерује у ширење радости где год да иде, и многи људи би се сложили.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана