Снимао себе како вози 292 км/ч у тунелу – иде у затвор и остаје доживотно без возачке

ГС
Foto: Илустрација

Један Норвежанин је осуђен је на 18 мјесеци затвора као и на доживотну забрану вожње након што га је полиција ухапсила због пребрзе вожње прошлог маја.

Мотоциклиста је олакшао посао полицији јер је снимао себе како вози 292 км/ч, пише Ревијахак.
Иницијално га је полиција зауставила послије једне јурњаве на мотоциклу, након чега је ухапшен, јавља норвешки НРК. Камера је била постављена на његов мотоцикл и пронађени су снимци које доказују да је мушкарац возио мотоцикл екстремним брзинама између јула 2020. и маја 2021.
Власти су се фокусирале само на најтеже прекршаје, оптужујући возача за 56 озбиљних прекршаја прекорачења брзине. На суду је осуђен на 18 мјесеци затвора, уз доживотну забрану посједовања возачке дозволе.

Ипак, такве забране у Норвешкој омогућују поновно подношење захјтева за дозволу након пет година.

Најекстремнији видео снимљен је 10. септембра 2021. На њему се види како мушкарац јури кроз тунел брзином од 292 км/ч. Након тестирања мотоцикла, полиција је утврдила да је стварна брзина вожње била ближа 263 км/ч, али то је ипак било прекорачење од 183 км/ч.

Полиција је пронашла и снимке возача како претиче са десне стране и вози 210 км/ч на путу где је ограничење 60 км/ч.

Оптужени се бранио наводима да је свој мотоцикл посудио другима и да он није особа са снимка, али није могао да се сјети које су особе у питању.

Иначе, возио је BМW S1000 RR са 199 КС из 2016. године, јавља Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана