Зрео мушкарац никада неће урадити ових девет ствари

Г.С.
Зрео мушкарац никада неће урадити ових девет ствари

Момци ће се играти. Мушкарци ће се обавезати. Дjечаци ће бjежати од проблема брзином свијетлости. Мушкарци ће се суочити са њима.

Понекад, међутим, линије постану мало мутне. Да ли је ваш мушкарац заиста тако зрео као што сте мислили?

Никада неће дозволити да ви јурите за њим

Зрео мушкарац који је одлучио да те упозна неће чекати да направите први корак. Он разумије да је свака веза 50/50.

Он ће вам послати поруку по сопственој жељи, заказати датуме за виђање и учинити да се осјећате пожељно. Он разумије да се везе граде кроз аутентичну комуникацију, а не игре ума.

Никада вас неће завлачити

Виђате се, али нисте заједно. Ви сте само са њим, али нисте у вези. Све своје слободно вријеме проводите заједно, али ријеч љубав није ни једном прошла са његових усана. Његове праве намјере су закопане толико дубоко у њему да супер компјутер не би могао да их дешифрује.

Зрео мушкарац неће слати збуњујуће сигнале, одбијати да разговара о стварима или избјегава да именује везу која се ствара између вас. Напротив, постараће се да ствари буду што јасније. Ако није сигуран, рећи ће. Ако жели да буде са вама дугорочно, он ће то рећи. А ако не тражи ништа озбиљно... добро сте погодили, он ће то рећи.

Никада неће помјерити ваше границе

Границе су нешто што сваки пар поставља појединачно, без ослањања на метрику других људи.

Сви су различити. Шта сматрате преваром? Зрео мушкарац ће бити више него вољан да води овај разговор са вама. Моћи ћете да изразите своје страхове, рањивости и принципе, и осјећаћете се боље када будете знали да је пристао да не помера ваше границе.

Али иде у оба смера. Обратите пажњу када каже шта би више волио да радите или не и видите да ли његови захтјеви на било који начин прелазе ваше границе.

Зрео човјек вам неће подрезати крила.

Никада неће учинити да се осјећате мало и недостојно

Постоји безброј начина да да останете приковани за земљу, неспособни да летите. Омаловажавање је једно од њих.

Можда се шали на рачун ваше памети, вашег изгледа или ваших пријатеља. Када се узнемирите, могао би да заколута очима јер једноставно „не можете да прихватите шалу".

Међутим, немојте погријешити – увредљиве шале су управо то - увреде којима се само једна особа смије. Емоционална зрелост лежи у поштовању партнера, узимању његових осјећања за озбиљно и равноправности.

Зато користимо реч „партнер", на крају крајева – зато што сте тим. Уравнотежујете једни друге. Зрели мушкарци то признају и не виде разлог да вас спусте.

Када нуде критику, то је у облику конструктивних повратних информација са поштовањем.

Никада неће копати по прошлости да уништи садашњост

Када укаже на нешто што га мучи и позове вас да разговарате о томе са њим, знате да вам то неће замјерити у будућности.

То је зато што зрео мушкарац на проблеме гледа као на нешто са чим се сусрећете као тим.

Незрелост је губитак себе у урагану емоција. Због тога је незрелим људима тако лако да се држе љутње – њима је невјероватно тешко да се одвоје од бола, опросте и наставе даље.

Али свакој дугој вези с времена на вријеме је потребан опроштај. Зрео човјек то зна. Неће затровати садашњост прошлошћу.

Никада се неће претварати да је све у реду када није

Прошлост је можда прожета грешкама, али то не значи да је и садашњост шетња парком. Везе су тежак посао. Захтјевају стални напор и способност да издрже олује.

Добрих дана би, наравно, требало да буде више од лоших, али то не значи да су лоши дани сами по себи лоши – они су корисни на свој начин. Када ствари почну да се распадају је када коначно видите нечији прави карактер.

Да ли се претвара да је све у реду само да не би морао да се носи са тим? Да ли се повлачи, проводи више времена ван куће и избјегава било какву могућност сукоба? То је незрелост. Човјеку који бежи од проблема недостаје храброст. Недостаје му оно што је потребно да би веза успјела.

Пронађите некога ко се труди. Неко ко види проблем и каже: "Хајде да га ријешимо!"

Никада неће дозволити да вас прогутају кућни послови

Исти ентузијазам који улаже у рјешавање проблема требало би да иде и у кућне послове.

Он разумије да сте партнери и не чека вас да му делегирате послове. Када се препуни корпа за веш он ће пустити машину. Када је фрижидер празан отићи ће у навабвку. Када дјеци треба посјета зубару он ће је заказати.

Зрео мушкарац ће подијелити кућне послове са вама и дати све од себе да долазак кући буде радост, а не велика листа задатака.

Никада неће тражити 20% у замену за 80%

Имамо тенденцију да добијемо око 80% онога што нам је потребно од нашег партнера јер нико није потпуно савршен пар. Ово нас оставља да тражимо преосталих 20% код других, питајући се шта би то могло бити.

Питамо се да ли је трава заиста зеленија на другој страни, потпуно заборављајући колико је наша сопствена страна невјероватно зелена.

Ако постоји још једна важна ствар која одређује да ли имате посла са зрелим мушкарцем, то је колико вас он цијени.

Зрео мушкарац неће преварити. Он ће цијенити све што му дате и дати много заузврат. Јер, на крају крајева, то је оно што је зрелост. Баланс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана