Знатно порастао број беба рођених у везама које су започеле преко интернета

Агенције
Знатно порастао број беба рођених у везама које су започеле преко интернета

Модеран начин живота и развој друштвених мрежа и интернета довео је до тога да се људи упознају више на интернету него уживо.

До 2037. године процијењује се да ће у Великој Британији бити више беба рођених у везама које су започеле тако што су се родитељи упознали на интернету, показује ново истраживање.

Према подацима истраживања које је спровела Пословна школа Империјал колеџа, 40 одсто беба које ће бити рођене у наредној деценији биће е-бебе, пише Индепендент. То ће бити дјеца родитеља који су се упознали путем апликација за упознавања.

Извјештај је показао да је свака трећа веза (32%) која је започела у периоду од 2015. до 2019. године започела на интернету, у поређењу са сваком петом започетом у периоду од 2005. до 2014. године. Научници предвиђају да ће овај тренутни проценат до 2030. године бити знатно већи.

“Дигитални свијет је довео до експанзије онлајн забављање јер је учинио потрагу за партнером много лакшом са гаранцијом да ће се они одговарати нашим критеријумима”, рекао је доктор Паоло Татичи са Универзитета Империјал.

Оно што је најпривлачније људима који су у потрази за партнером на интернету јесте искреност, док их заједнички живот са родитељима највиш еодбија од потенцијалног партнера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана