Знате ли колико се заиста потроши калорија у току секса?

lepota i zdravlje
Знате ли колико се заиста потроши калорија у току секса?

Увријежено је мишљење да се у току секса може изгубити озбиљан број калорија. Колико је то тачно??

Секс може бити јако добра вјежба за скоро сваки дио тијела, а одређене позе које захтијевају пуно физичке издржљивости могу учинити чудо за вашу линију.

Почните већ код предигре. Приликом љубљења и мажења, масирајте партнерову главу, врат и рамена. Ти покрети ће га излудјети и учинити додатно заинтересованим, а ви ћете потрошити и до 80 калорија. Пуно људи заборавља чари љубљења, а оно је заправо јако важно за исказивање љубави и побољшање везе, а ако укључите и додиривање побољшаћете сагоријевање калорија.

Тренери често савјетују да смјењујемо вјежбе и интензитет вјежбања, а исто важи и за секс. Разне позе и експериментисање у кревету ће довести до тога да сагорите пуно калорија у тијелу. А секс ће бити заиста врућ и ватрен!

Већ и сама мисионарска поза може бити одлична вјежба. Када је он на вама покушајте вишље да подигнете своје кукове и гузу. То ће додатно зачинити ствари, уживаћете обоје и сагорјећете пуно калорија.

Када сте ви доминантне и изнад њега, намјестите се у чучањ и поскакујте што више горе – доле. Ово је одлична вјежба за бутине и задњицу, а можете да сагорите до 200 калорија.

Када свом драгом пружате орално задовољство, покушајте нешто занимљивије од уобичајеног. Умјесто да будете на кољенима, покушајте да се намјестите чучањ. Тиме ће се активирати и мишићи на вашој гузи, бутинама и куковима, повећаће се број откуцаја срца чиме ћете сагорјети пуно више масти и калорија него иначе – од 150 до 200.

Пуно калорија можете сагорјети и приликом скидања одјеће. Немојте да вам то постане рутина и да што прије скинете све слојеве гардеробе са себе или њега. Претворите ову активност у игру или дио ваше предигре. Забављајте се, смијте, изазивајте. Тако ћете на скидање потрошити више енергије него иначе. Изведите кратки плес и на тај начин сагорите додатне калорије.

Ако уведете масажу као дио предигре, загријаћете тјело и тако помоћи при сагоријевању калорија. Различити мишићи ће вам радити, а у исто вријеме ћете му пружити сензуалност и угођај.

И посљедње, али најважније: уживајте у оргазму! Стручњаци процјењују да жене које током секса постигну оргазам сагоре више калорија од оних које га не доживе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана