Златна правила у љубавној вези

ГС
Златна правила у љубавној вези

Здрава и стабилна веза смањује стрес и тјескобу. Проблеми у везама су нормални и врло чести, али најбитније је оно како ви приступате тим проблемима и како их рјешавате.

Постоји много начина како да избјегнете проблеме у вези и имати здраву, срећну и дуготрајну везу. Сви смо различити и наше везе су различите, али постоје златна правила која се односе на сваку везу.

1. Комуникација

Ово сте сигурно чули милион пута, али кључ здраве везе је добра комуникација. Ви и ваш партнер требало би да повремено разговарате о проблемима или несигурностима с којима се вас двоје суочавате и покушате да их ријешите прије него што доведу до сукоба.

2. Поштујте различита мишљења

Неће увијек бити тако како сте се ви и партнер договорили. Свакако ће се кад тад догодити разлика у мишљењима. Умјесто да покушате да увјеравате партнера да се сложи с вама, поштујте њихово мишљење и прихватите га, јер на крају крајева, свако има право на своје мишљење колико год се то косило с нечијим другим мишљењем.

3. Дајте простора

Важно је да дозволите или оставите партнеру његов лични простор и вријеме. Вас двоје сте различите особе и обома треба мало времена за себе. Свако од вас има своје пријатеље и вјероватно свакоме од вас је некад потребан мир за себе.

4. Забавите се

Не заборавите да се забавите! Често заборавимо неговати мале тренутке у животу. Зато се забавите, пуно се смијте и испробајте нове ствари с партнером како би искра остала жива.

5. Искреност

Осим комуникације, врло је битно да сте један према другом отворени и искрени те да не скривате чак и малене ствари. Уколико неко од вас то прекрши могло би да дође до сукоба, па чак и прекида, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана