Занима вас хоће ли вам веза потрајати? Рећи ће вам птичица

Г.С.
Занима вас хоће ли вам веза потрајати? Рећи ће вам птичица

Већина људи не улази у везе мислећи да неће потрајати, али постоје тврдње да функционише да се утврди хоће ли пар остати заједно или не - помоћу птица.а све се своди на птице. Абрахам Пајпер објавио је на свом Инстаграму да ипак постоји начин да ваша веза потраје, преноси Mirror.

"Године 1990. психолог Џон Готман од лабораторије је направио просторију с удобним креветом и укусним доручком и довео је парове како би посматрао како комуницирају’, објаснио је.

"Некако ми се ово чини као врло пријатан, али и врло језив експеримент у исто вријеме", нашалио се Абрахам. Затим је објаснио како је истраживање функционисало: ‘Током свог истраживања пронашао је једну радњу која је с 94% тачности могла предвидјети хоће ли веза потрајати’.

"Када један партнер каже ‘Ох, како лијепа птица напољу’, одговара ли други партнер с нечим попут ‘О, како је лијепо' или игнорише свог партнера и птицу." То је мали тренутак у вези, али то је оно што је важно јер такве ситуације могу бити честе.

"Готман је ове интеракције назвао лицитацијама. Тражио је малу повезаност – како ће наш партнер одговорити? Открио је да се парови који би се касније разишли посвећују овако малим питањима само 33 одсто времена. Али, тестирани парови који то раде чешће"’, рекао је Абрахам, а преноси Вечерњи.

"Поента је да када вам љубав вашег живота покаже птицу, погледате птицу. Мале ствари стварају везу. Заправо, постоји још једна студија која показује да се срећне везе граде на томе како се односимо једни према другима у срећним временима, а не колико смо били ту једни за друге у тешким временима", додаје.

У коментарима је једна жена рекла да су она и њен супруг један од парова из Готмановог истраживања. Написала је: "Мој покојни супруг и ја били смо један од брачних парова Готман. Увијек сам се питала мисли ли он да ћемо потрајати. Јесмо, 28 година док није преминуо. Била сам трудна и мрзовољна у то вријеме. Увијек сам осјећала да је мој супруг много бољи него што заслужујем, али била сам му захвална. Ипак, мислим да су Готманове теорије биле тачне".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана