Замке које треба избјећи: Због ових разлога упадамо у компликоване везе

ГС
Foto: Илустрација

„Компликована веза“ је фраза коју ових дана прилично често чујемо.

Термин је између осталог постао распрострањен и захваљујући опцији коју Фејсбук нуди када су статуси веза у питању.

Можда сте се питали, видјевши да се неки људи опредјељују за то да истакну да су у компликованој вези, шта је то што њихов однос чини тако недефинисаним.

Иако не постоји јасна дефиниција, нека најближа би била незадовољавајући љубавни живот. Другим ријечима, то је веза у којој се особе боре са несигурношћу и зависношћу коју имају једно од другог. Њихови различити погледи на свијет могу такође да буду проблем, који им не дозвољава да своју везу назову једноставно – нормалном. Сљедеће замке вашу везу могу да учине компликованом.

Константно раскидање и мирење

Било би сјајно када би постојао неки универзални водич за изградњу успјешне везе, али реалност је таква да га нема и да не постоје правила. Отежавајућа околност је и та што је свако од нас другачији, па је и свака веза прича за себе. Своју везу слободно можете сматрати компликованом ако константно раскидате и мирите се са вољеном особом. Шта год да је окидач за ваше раскиде једно је сигурно, а то је да њих прате туга, бол и осјећај одбачености. Чак и када дође до помирења, у таквој вези ће вам увијек недостајати сигурност, што је знак да она није вриједна труда и вашег времена.

Пријатељи с повластицама

У почетку, цијела та замисао звучи заиста сјајно. Ви већ уживате у времену које проводите с овом особом, али сте додали и сесије лежерног секса. Зашто да не? Шта може да пође по злу? „Веза“ без обавеза звучи заиста као добар план, али у теорији. У стварности она пада у воду, јер ће се једна страна прије или касније заљубити. То ваш цјелокупан однос, и пријатељски и љубавни, претвара у пакао. Ако чујете њега да вам поручује да сте само пријатељи који се добро забављају док сте заљубљени до ушију, ваше срце би могло да пукне на пола, пише Женски магазин.

Веза на даљину

Није тајна да везе на даљину могу да постану тешке. Да би један такав однос успио, потребно је да се уложи много труда с обје стране, знатно више него у обичне везе. Разлог је првенствено тај што комуникација која се одвија између двоје људи који су у оваквој вези може да постане заморна. То даље доводи то колотечине из које се назире само један излаз, раскид. Ако је то особа коју стварно волите, морате пронаћи начин да вашу везу учините занимљивом и одржите интересовање.

Тајна веза

Да ли сте о вашој вези размишљали као о компликованој из разлога што је ваш партнер мистериозан? Можда вас крије од остатка свијета и понаша се као да сте тајни љубавници, без неког очигледног разлога. Никад не пристаје да се фотографише са вама, па чак и ако се то догоди, тих слика нема на његовим профилима не друштвеним мрежама. Ако ви желите да објавите неку вашу заједничку слику, он се оштро противи томе. Ако се препознајете у овој причи и нисте добили с његове стране објашњење зашто се тако понаша, све су шансе да он осим вас има још неког ко не смије да зна за вас.

Веза која се своди само на секс

Посљедње што желите је да будете у било каквој вези са неким ко вас сматра својом секс варијантом. Ако сте ви заљубљени у њега и желите с њим да имате озбиљну везу, а он вас третира као нешто необавезно, што може да има кад пожели и одбаци наредног јутра до нове потребе, то је нешто од чега би требало да одете што прје. Таква веза је не само компликована, већ није веза уопште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана