За добар секс су важна правила: Придржавајте их се и уживаћете у њему

Агенције
За добар секс су важна правила: Придржавајте их се и уживаћете у њему

Ако желите да имате више секса, одвојите вријеме, разговарајте о својим новим идејама за спаваћу собу, добро схватите шта вас покреће, а шта кочи и научите разлику између спонтане и стимулисане жеље.

Ставите секс у свој распоред

Савет број један сексуалних терапеута и едукатора за парове који желе да имају више секса је свијесно одвојити вријеме за секс и не препустити га увијек случајности. Као што ни у биоскоп с пријатељима не бисте одлазили случајно, тако је и секс потребно да испланирате унапред. Потребно је одређено вријеме током дана издвојити за ово како би се сексу пружила прилика.

Додајте нека правила

Попут планирања секса, ни увођење правила можда не звучи секси, али може да буде веома корисно ако помогне да дође до секса.

Умјесто да секс остављате за крај врло дугог дана, послије завршетка свих других обавеза и активности које могу да изморе, упражњавајте га чим се обоје вратите кући. Или ујутро послије буђења. Тада сте одморни, свјежи, мање под стресом и будите се поред особе коју волите. Не скачите из кревета и не трчите у продавницу. Лијенчарите, протежите се, мазите се. Нешто ће се вјероватно догодити.

Такође, обоје можете да саставите “да/не/можда” листу секси и симпатичних ствари које сте спремни да урадите и оних које апсолутно не желите. Када упоредите листе, моћи ћете да видите које све активности можете заједно да истражујете, а које још увијек нисте радили. То ће учинити да секс постане више од секса.

Спонтаност

Промена мјеста може да подстакне жељу за експериментисањем и подиже ентузијазам. Испробајте кухињу, кауч, туш, аутомобил, терасу или било које друго мјесто које вам падне на памет. Не устручавајте се ни игре, секс треба да буде забаван, пише Гардијан.

Научите шта вас покреће, а шта кочи

Опште је мишљење да се сексуални нагон разликује од особе до особе или може да се мијења током живота. Разумијевање ових нијанси сексуалне жеље може да буде врло корисно. Два су основна механизма која утичу на сексуалну жељу - први који покреће и други који одвраћа. Стратегија за више секса је коришћење што више ствари које покрећу, а елиминисање оних других.

На примјер, од партнера можете да тражите да стави парфем који волите да осјетите или да с вама гледа еротски филм. С друге стране, избјегавајте присуство фактора који утичу негативно на вас, попут нереда у стану или дјеце која могу да буду у другој просторији.

Контролишите своја очекивања

Оно што доживљавамо као сексуалну жељу, обично је спонтана жеља. Друга врста је стимулисана жеља, коју једна страна неће осјетити ако не дође до предигре.

Људи мисле да су “покварени” ако више не осјећају ватрену, спонтану жељу за својим партнером. Међутим, није сваки секс фантастичан и то не треба ни очекивати. Понекад је осредњи, баш као што немамо гурмански оброк сваке вечери - понекад једемо тост и јаја. Међутим, и просјечан секс је користан, јер одржава нашу повезаност с партнером.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана