Варање у стабилним везама: Зашто су невjерни мушкарци, а зашто жене?

Г.С.
Варање у стабилним везама: Зашто су невjерни мушкарци, а зашто жене?

Страница Супердруг објавила је струдију у којој је учествовало 2.000 америчких и европских мушкараца и жена како би открили због чега то особе које су у стабилним везама варају своје партнере.

Више од 50 одсто испитаника потврдило је да је бар једном у животу преварило свог партнера. У Европи 65,6 одсто жена и 59,8 одсто мушкараца тврдило је да су једном преварили, а 34,4 одсто жена и 40,2 одсто мушкараца то су учинили више пута. У Америци, само једном варало је 68,2 одсто мушкараца и 59,9 одсто жена, преноси портал klix.

Они који нису варали, 27,8 одсто жена и 18,8 одсто мушкараца, рекли су да су се ипак зближили са особама супротног пола с којима нису били у вези.

Један од главних разлога због ког америчке жене варају јесте недостатак партнерове пажње, а иста оправдања имале су и европске жене. Други разлог је зато што су жељеле да се осјећају “секси”, али и зато што им је друга особа била физички згодна. Разлог због којих мушкарци најчешће варају јесте зато што им је друга особа физички привлачна.

Осим тога, 40,6 одсто жена и 32,9 одсто мушкараца признало да су варали своје партнере са пријатељима, а друго најпопуларније мјесто за проналазак љубавника је посао. Чак 33,3 одсто жена и 28,6 одсто мушкараца преварили су своје партнере с колегама на послу.

Истраживања су показала и да већина невјерних жена и мушкараца искрено жали због своје преваре. Оно што је интересантно, јесте да су мушкарци ти који се више кају. Чак 71 одсто мушкараца наспрам 57,8 одсто америчких жена кају се због невјерности, а када је Европа у питању, тај односје 50-50.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана