У којим годинама је либидо најјачи код мушкараца а у којим код жена

ГС
У којим годинама је либидо најјачи код мушкараца а у којим код жена

Иако се обично мисли да мушкарци свој сексуални врхунац достижу у 19 година, а жене тек с 31, сексолог Ники Голдстеин тврди другачије.

Она сматра да се либидо код мушкараца и жена не разликује и да оба пола до свог „највишег домета“ долазе у истом раздобљу, а то зависи од њихових веза, посла и породице.

„Најбољи распон година је од касних двадесетих до средњих тридесетих и за мушкарце и за жене“, рекла је она.

„Док сте млађи, још увијек сте фокусирани на каријеру, спознају себе и свог тијела, док у старијој доби ваше тијело ради против вас“, додала је.

Објаснила је да сте крајем двадесетих и почетком тридесетих довољно стари да познајете своје тијело и разумијете партнера.

„Мушкарац с 19 година можда може дуже, али нема појма шта ради“, каже Ники. Истакла је да и мушкарци и жене у тридесетима долазе до сексуалног самопоуздања.

„Иако им у четрдесетима опада ниво тестостерона, мушкарци тад постају самоувјеренији. За већину људи секс постаје бољи с годинама“, закључила је Ники и додала да је још један од разлога што нам се у тим годинама повећава либидо чињеница да је тад секс много бољи, пише Дејли Мејл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана