Три разлога зашто секс током година постаје све бољи и бољи

Г.С.
Три разлога зашто секс током година постаје све бољи и бољи

Годинама се стиче самопоздање, које се одражава и на сексуални живот.

Када се говори о томе какав је сексуални живот парова који су загазили у средњу или позну доб већина људи мисли да се са старењем сексуална жеља и моћ смањују и да су чешћи и бољи сексуални односи у млађим годинама. Иако млади људи можда чешће упражњавају секс, истраживања су показала да је квалитет самог сексусалног односа бољи како су људи старији.

Истраживање веб странице EllicitEncounters.com потврдило је тезу да секс током година постаје све бољи. Чак 37 одсто жена и 34 процента мушкараца су изјавили како су најбоље године за секс 40-е.

У истраживању је учествовало 828 испитаника, а аутори студије објашњавају да у 20-има људи имају више секса, али у 40-има заиста уживају у њему. У тим годинама они имају много мање комплекса и више искуства.

Три су главна разлога због чега секс с годинама постаје бољи.

У 40-има имамо више самопоуздања

У овим годинама тачно знате шта желите, не стидите се свог тијела, покрета и звукова, нисте оптерећени целулитом нити имате проблема с изражавањем својих сексуалних жеља. Током секса смо опуштенији и више уживамо.

Секс у браку је бољи секс

Можда то у првом тренутку не бисте помислили, али на крају ова тврдња држи воду. Наравно да је први секс увијек узбудљив и вођен с више страсти, али парови који су дуго заједно познају се и у кревету. То значи да тачно знају како уживјати и дотићи оргазам. Такође су парови опуштенији и без суздржавања ће испробати нове ствари и експериментисати.

Старије жене лакше доживљавају оргазам

Бројна друга истраживања су већ одавно показала да старије жене чешће доживљавају оргазам него жене с мање сексуалног искуства. Ова чињеница утиче на квалитет сексуалног живота партнера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана