Тајне личности открива ваша крвна група: Неки људи по томе и бирају партнере

Г.С.
Тајне личности открива ваша крвна група: Неки људи по томе и бирају партнере

Да ли сте знали да облик нокта или боја ваших очију може да открије мноштво ствари о вама? То је истина, али забава ту не престаје…

Многи људи не интересује астрологија, него само крвна група приликом одабира партнера. Ова категоризација има посебан назив и дубоко је укоријењена у јапанској култури, а ево зашто не би било лоше ни да се ми мало боље информишемо о томе.

Крвна група открива зашто делујемо на одређени начин. Сваки човјек наслијеђује другачију крвну групу – А, Б, АБ, и О (која се даље разликује као негативна и позитивна), а помоћу анализе крвне групе могуће је направити поуздан психолошки профил особе.

Јапанци, на примјер, у свакодневном животу примјењују методу анализе крвних група. 1930. године, јапанска професорка по имену Токеји Фурукава објавила је свој рад у којем наводи да људи који имају исту крвну групу (А, Б, АБ и О, нема разлике између негативних и позитивних) дијели врло сличне карактерне особине.

Од тада се крвна категоризација назива кетсуеки-гата и постала је чврсто укоријењена у јапанској култури. Умјесто астролошких хороскопа већина људи користи ову методу када бира будуће партнере. Од средине 20. вијека на Западу су се спроводила истраживања која повезују крвну групу с личним здрављем.

Увријежено је и мишљење како нас одређена крвна група може учинити склонијима смртним болестима или нас може заштитити од њих, а све је популарнија исхрана на основу крвних група.

Ево што је наука и кетсуеки-гата открила о свакој крвној групи.

Крвна група А

Ако имате крвну групу А, ви посједујете фантастичне особине личности, према кетсуеки-гата. Озбиљни сте, креативни, паметни, резервисани, стрпљиви и одговорни. Понекад сте мало тврдоглави и ријетко допуштате да се ‘ствари ломе преко ваших леђа’. Снажна сте и стабилна личност.

Врло тешко исказујете осјећања и плашите се да им се препустите. Недостаје вам одважности и то вам поприлично штети. Романтична сте душа. У љубави сте најкомпатибилинији с особама које имају крвну групу А и АБ.

Људи вас доживљавају као интензивну особу, а то може да буде повезано с чињеницом да особе с крвном групом А имају виши ниво кортизола, хормона стреса, који тече кроз њихове вене. Особама с крвном групом А одговарала би физичка активност попут јоге или Таи Чи – а од трчања или дизања тегова, јер смањују напетост и ризик од срчаних болести.

Повластица особа с крвном групом А – мање су привлачни комарцима, према студији коју је спровео Институт за технологију контроле штеточина. Можете се радовати уштеђеном новцу који нећете морати да потрошите на спреј против комараца!

Крвна група Б

Ова крвна група развила се у врућим саванама источне Африке, а затим се проширила преко хладне висоравни Хималаја на масе ратника који су ту доминирали.

Уколико имате крвну групу Б, ви сте страствени, активни, креативни и снажни. Практична сте особа и више волите да одрадите ствари и да их доведете до краја него да сањарите. Понекад сте помало импулсивни и неодговорни и тешко опраштате људима. Прилагодљиви сте и флексибилни. Имате авантуристички дух, пренси zena.blic.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана