Стручњаци објашњавају: Шта тачно подразумијева добар секс

Г.С.
Стручњаци објашњавају: Шта тачно подразумијева добар секс

Сексолог др Ангела Џонс каже да је сексуална активност суштина наше природе:

“Људи су сексуална бића, па ако не радите на свом сексуалном животу и не разумијете своју сексуалност, ускраћујете себи потпуно разумевање ко сте. Не само да вам знање о томе шта радите сексуално помаже да пронађете задовољство, већ је и сам секс облик комуникације и бриге о себи”, каже она.

Она сматра да добар секс подразумијева сам чин: “За добар секс се ради о путовању, а не о одредишту. Ако се фокусирате само на оргазам, тада ћете пропустити задовољство и искуство читавог интимног чина”, каже докторка.

Њена колегиница сексолог и докторка Џес Орајли сматра да не постоји универзална дефиниција доброг секса и да није све у пенетрацији: Секс је све оно што вам доноси еротско задовољство. То може подразумијевати љубљење, флертове, грљење... и ова листа није потуна”, сматра Џес.

Чињеница је да вођење љубави може да помогне да се осјећете одлично: “Физички, секс може помоћи у побољшању сна, снижавању крвног притиска, појачава имунолошки систем. А ментално, може повећати самопоуздање, па чак и ублажити стрес”, каже Џонсова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана