Шта можете да учините ако ваш мушкарац није романтичан?

Агенције
Foto: Илустрација

Можда сте одувијек сањали да ће вас момак који буде украо ваше срце оборити с ногу својих шармантним гестовима.

Можда нисте толико ишли у крајност, али сте сматрали да би особа са којом ћете бити у вези уједно бити и довољно романтична у души да осмисли неки лијеп састанак или вас пријатно изненади малим знаком пажње попут чоколаде или цвијећа.

Па опет, шансе су да сте своје срце дали неком ко једноставно није заљубљеник у романсу, јер истину говорећи већина данашњих момака је таква. То међутим, не значи да ствари међу вама неће функционисати. Али, значи да ћете морати да уложите мало додатног посла ако желите да будете срећни у својој вези.

Будите искрени по питању оног шта желите у вези

Ваш момак једноставно не посједује способност читања мисли, колико год да се вама чинило да он зна шта је то што ви желите. Он не може да продре у ваше мисли и да зна да жудите за тим да вас изведе на вечеру уз свијеће или да вас с времена на вријеме изненади букетом ружа, без већег повода. Из тог разлога важно је да му кажете шта вам је у глави.

Немојте да зановијетате и да му пребацујете што није романтичан.

Ако особа није романтична у души, она то једноставно није и то не можете промијенити само зато што ви то јесте и желите да он буде. То наравно не значи да му није стало до вас и да се не може потрудити да вас усрећи. Временом уз довољно мотивације он би могао постати романтичнији него што је био, али стално зановијетање вам у тој мисији неће помоћи. Ако му набаците осјећај кривице што се не понаша као принц из бајке, он би врло лако могао отићи од вас.

Никада немојте да га поредите са бившим

Ако нешто мушкарци не подносе, то је чињеница да је ваш бивши у било чему био бољи. Чак и да сте прије њега излазили са најромантичнијом особом на свијету, то неће ни у најмањем проценту допринијети томе да ваш садашњи момак постане романтичнији. Дакле, не упадајте у ову замку и ни у ком случају немојте да поредите свог садашњег са бившим момком. То може бити критичан ударац на његов его.

Ако ваш момак није романтичан то не значи да би требало апсолутно да заборавите на романтику у свом животу. Баш напротив! Покажите му како се то ради и испланирајте различита романтична изненађења. Вођен вашим примјерима он би могао да добије слику о томе како романтика изгледа и да вам узврати истом мјером, јер постоје добре шансе да се никад није упуштао у такво нешто плашећи се да неће знати шта је потребно да уради да бисте били задовољни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана