Србин хтио да организује европско првенство у сексу: Људи се пријавили, а онда се десио преокрет

Г.С.
Србин хтио да организује европско првенство у сексу: Људи се пријавили, а онда се десио преокрет

Шведска се ових дана нашла усред медијског скандала због контроверзне вијести да се организује такмичење у интимним односима. И не само то, идејни творац који је послао захтјев да интимни односи постану спортска дисциплина је Драган Братић.

Како пишу шведски медији подношења захтјева да секс постане спортска дисциплина изазвала је бурне реакције, нарочито након вијести да се организује интернационално такмичење и да је одобрено. Како се испоставило шведске власти су одбиле ову контроверзну идеју и никакво такмичење није планирано, а прошле недјеље је Марија Задревац из Хрватске тврдила да долази на ово такмичење.

У извјештају "Mashable Asia" наводи се име Драгана Братића - човјека који је иницијатор ове идеје. Наиме, Драган, власник неколико стриптиз клубова у Јенћепингу у Шведској, пријавио се за упис у Националну спортску конфедерацију у јануару 2023. године. Како пишу шведски медији, био је јако узбуђен што ће људи моћи да "тренирају секс" и да постане спортска дисциплина јер, како је тврдио, ова врста спорта је идеална за ментално и физичко здравље.

"Регистровани смо, имамо организациони број и све је савршено у реду. У реду је вјежбати и такмичити се у сексу јер је спорт као и сваки друг. Сексуална оријентација биће дио спортске тактике и револуција", рекао је Братић за локалне медије.

У детаљнијем објашњењу Драган Братић рекао је да постоји 16 дисциплина - завођење, масажа, предигра, орални секс, трајање односа итд.

Драган заједно са Шведском секс федерацијом, која заиста постоји, желио је да организује шестонедељно такмичење у којем би учествовало двадесеторо људи из разних земаља.

Можда су се неки радовали овом такмичењу, али његов захтјев је одбијен од стране Националне спортске конфедерације још почетком године. Бјорн Ериксон испред спортске конфедерације рекао је да Драганов захтјев није испунио критеријуме.

У кратком разговору са Драганом који је био заузет рекао је за зена.рс да Шведска секс федерација може и без пара пореске управе: "Шведска секс федерација је регистрована од Пореске управе као организација која тренира и такмичи у сексу. Иста Пореска управа Шведске је регистровала Спортску федерацију Шведске. Они су иста организација као и ССФ, само што они добију двије милијарде сваке године да подијеле спортским организацијама. Пореска управа додјељује организацијама дозволу да ли да се баве спортом или не. Али ССФ може без њихових пара".

Драган Братић на друштвеним мрежама се представља као човјек из Сарајева који је завршио Харвард и трентно живи и ради у Јенћепингу у Шведској у којој посједује стриптиз клубове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана