Шест тајни парова који су дуго заједно: Сукоби су неизбjежни

klix.ba
Шест тајни парова који су дуго заједно: Сукоби су неизбjежни

Свако од нас зна бар за један такав пар: Шта год се десило, они се држе заједно.

Како им то полази за руком? Ово је шест савjета којих се придржавају они који су дуго заједно.

Пријатељство је кључно

Скоро сваки пар тврди да је кључ успjеха то што су најближи пријатељи једно другом. Неки парови прво постану пријатељи, а потом партнери. Други однос започињу пожудом и остану пријатељи, али напорно раде на одржавању тог пријатељства.

Интимност је важна

За многе парове интима представља велики део њихове повезаности. Већина тврди да управо интима може помоћи када однос захладни и да је то важан аспект сваке дугогодишње везе. Поједини су рекли чак да је интима оно што их држи заједно, чак и када је тешко.

Разлике су добре

Стручњаци тврде да, ако постоје разлике, покушаји да се партнер промjени немају смисла. Највише је то зато што може помоћи да риjешимо ствари које никада сами не бисмо рјешили. Стручњаци савјетују да, уколико желимо да нам веза потраје, не покушавамо да промјенимо партнера, јер он је то што јесте.

Сукоби су неизбјежни

Иако већина мисли да се не треба свађати у везама и браковима, поједини ипак тврде да би партнери требало да се свађају сваки дан, али не о ситницама, већ да преговарају о свему. Свакодневно правите компромисе, јер тако се граде повјерење и поштовање у вези.

Затражите стручну помоћ

Брачно савјетовање дефинитивно може помоћи. Парови који су у браку и по неколико деценија су рекли да им је овакво савјетовање знатно промјенило однос. На везама и браковима се мора радити да би опстали. Парови којима је брачно савјетовање заиста помогло тврде да би оба партнера требало да прихвате чињеницу да се неке ствари које не функционишу у односу морају промјенити.

Перспективност у односу

Поједини парови тврде да када ствари крену лоше, то нужно не значи да је све лоше или да ће све бити лоше. Тада углавном партнери проблеме у односу почињу да посматрају на погрешан начин, али то не функционише, пише Гардијан, а преноси klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана