Шест разлога због којих жене варају

ГС
Foto: Илустрација

Жене су признале да је уживање у вођењу љубави и достизање врхунца један од најважнијих тренутака, због којег су спремне и да преваре партнера.

Професорка Алиша Вокер са Државног факултета Мисури разговарала је с многим женама које варају (или су варале) своје мужеве и закључила је да оне то раде јер желе да спасу своје бракове. То их је, рекле су јој многе од њих, учинило бољим супругама.

- Биле су то прорачунате одлуке тих жена како би добиле оно што им у браку недостаје, што је за многе управо врхунац. Оне су заиста варале да би спасиле брак, колико год то било изненађујуће. Неке су рекле да нису имале избора, или ће оставити супруга или наћи љубавника који ће их сексуално задовољити - испричала је Алиша Вокер.

Једна од тих жена је била и 47-годишња Тифани. Она је испричала да ју је недостатак секса у браку готово излудио. Друга жена Габријела (45) је признала да је била на животној раскрсници – да превари супруга или да га остави.

Алиша Вокер је издвојила шест разлога због којих жене варају:

  • Покушавају да спасу брак
  • Немају довољно секса код куће
  • То им помаже да се осјећају снажно
  • Желе повратак контроле над својим животима
  • Желе разноликост у вођењу љубави
  • Из емоционалних разлога

- Многе од тих жена нису годинама водиле љубав са својим мужевима, а неке и деценијама. Живеле су у сексуалној пустињи. Неке од тих прича су заиста тужне. Једна од њих ми је рекла да јој је супруг имао здравствене проблеме, много га је вољела и била је и даље заљубљена у њега. Жељела је да он буде тај с ким ће водити љубав, али он је био болестан. Постала је врло огорчена - препричава Алиша Вокер.

- Затим, биле су ту и жене које су имале бракове без секса, а нису знале зашто, и то је било срцепарајуће слушати. Често су причале: 'Мој супруг не жели да води љубав са мном, а не знам који је разлог'. Године одбијања су болне - навела је Алиша и додала да се за ову тему заинтересовала када је прочитала студију по којој је највјероватније да ће жена пронаћи љубавника – у раним четрдесетим годинама живота.

- Већина њих су рекле да воле своје мужеве, да су добри очеви, добри људи, велики пријатељи. Говориле су да су биле у дилеми – да ли да раздвоје дјецу од оца, њему сломе срце, остану саме или нађу љубавника и одрже породицу на окупу - објашњава Алиша Вокер.

Она је напоменула и да је много жена споменуло оргазме као главни разлог за прељубу, али многе су признале и да су управо због афере постале боље жене и боље мајке, биле су задовољне.

- Оне су пажљиво тражиле мушкарце који неће бити пријетња њиховим браковима, за које се неће емоционално везати. Тражиле су секс без емоција. Осам њих је рекло да су варале како би испуниле неке своје емоционалне потребе - закључила је Алиша Вокер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана