Рецепт за савршену везу: Секс пет пута недељно и две свађе месечно

ГС
Foto: Илустрација

Рецепт за савршен брак или везу укључује шест смислених разговора и три дуге шетње сваког мјесеца, показало је истраживање.

Студија која је обухватила 2.000 одраслих особа у срећном браку у Великој Британији такође показује да имају користи од заједничког кратког одмора два пута годишње, као и од два дужа одмора. И исплати се бити нијежан, јер најзадовољнији парови рачунају да имају секс пет пута недјељно и говоре "Волим те" до 20 пута на двије недјеље.

Студија коју је наручила хотелска компанија "Varner Leisure Hotels" такође је открила 50 најбољих елемената који су кључни за срећан брак – укључујући бављење сопственим хобијима и интересима, омогућавање другој половини да вас види у најгорем издању и блесаве акције које чините заједно.

Парови такође придају важност томе да слушају једно друго како гунђају о послу, да покажете партнеру колико сте поносни на њега и да поштујете друге.

- Нисмо били изненађени када смо видјели да су кратке паузе један од тајних састојака срећног брака - рекао је Сајмон Томпсон, генерални директор хотелске групе само за одрасле, која је наручила истраживање.

Савјети за срећан брак

- Многи парови који нас посјећују кажу да се осјећају ближе након романтичног викенда у којем се опуштају заједно – и свакако помаже то што ни једно ни друго не морају да раде кућне послове. Чини се да је ово квалитетно време проведено у заједничким интересима, побједничка формула за трајни брак, заједно са вредновањем времена одвојеног за бављење индивидуалним хобијем. Међутим, као што ово истраживање јасно показује, потребна је добра мјешавина хумора, привржености, разумевања и интересовања да би веза била узбудљива - рекао је Томпсон.

Остали савјети које дијеле они који су дубоко срећни у браку укључују опраштање лоших навика, неспавање због свађе и затварање очију када је партнер нерасположен или досадан. Док други тврде, да је рецепт у томе да ће заједно испробати нове ствари, отићи негде викендом и изненадити другу половину неочекиваним поклонима.

Дефиниција романтике се разликује од особе до особе

Неки од парова вјерују да је кључ њиховог успјеха у томе да бирају своје битке, да се не увриједе ако партнер користи тоалет прије њих – и да увек стају на његову страну, без обзира на то да ли су у праву или нису. Праведна расподјела кућних послова утире пут успјешној заједници, као и могућност да се смијемо након свађе.

Истраживачи су такође открили да 63 одсто одраслих у браку придаје велики значај томе да се њихова друга половина понаша романтично – при чему је сваки пети импресиониран већим гестовима као што је резервација путовања.

Више од седам од десет њих сматра да заједничко дружење без икаквих ометања може додати узбуђење свакој вези – и подсјeтити их зашто се толико воле, преноси Супержена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана