Психолог открива шта те чини фаталном: Једна особина неодољива је за сваког мушкарца

ГС
Foto: Илустрација

Руски психолог Михаил Лабковски у својим предавањима истиче да је самопоштовање темељ свега у животу. Самопоштовање је темељ људског постојања. Он напомиње да је заблуда да успјешни људи само имају богато самопоуздање, заправо је обрнуто – самопоштовање и правилно самоприхватање је пут до успјеха.

Високо самопоштовање
- Самопоштовање надокнађује све: ако нема посебне љепоте, образовања и талената, али човјек бескрајно воли себе и не сумња (и потпуно с правом) у своју јединственост и шарм, сигурно ће бити сретнији, паметнији, љепши, чак и богатији. Високо самопоштовање побјеђује све - рекао је психолог.

Михаил Лабковски је то објаснио на сљедећи начин:

- Драге дјевојке, често питате зашто је самопоуздање важније од љепоте и како утјече на односе са супротним сполом. Кажем вам – самопоуздана жена се јако воли. Мушкарцима је допадљива јер није фокусирана на своје недостатке. Она је добро. Комуникација с њом је лагана. Таква жена оставља утисак да може и зна све. Држање, смирени гестови, самоувјерен говор – можете, наравно, покушати да имитирате ово, али комплекси, ако их има, ипак ће се појавити прије или касније. 

Волите себе
Ако сте заиста сигурни у себе, заиста можете да импресионирате друге само због тога како се понашате. Друго, ако сте заиста сигурни у себе, присуство или одсуство мушкарца у близини ни на који начин не утиче на ваш живот. Ако сте сами, уреду је – живот не стаје. Често се сумња у себе код жена изражава у чињеници да силно желе да буду с неким. Треће, самоувјерена жена привлачи исте самоувјерене и снажне мушкарце. Мушкарци с ниским самопоштовањем, несигурностима и комплексима јој нису занимљиви.

Љубав, каријера и многи други аспекти живота су дивни, али најважније је како се осјећамо. Будите спремни да се потрудите да промијените свој унутрашњи свијет и волите себе. Чим у томе успијете, све остало ће попримити свој савршен облик и смисао, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана