Прва година брака је најтежа, али уз помоћ ових савjета можете да је пребродите

Агенције
Прва година брака је најтежа, али уз помоћ ових савjета можете да је пребродите

Прва година многима је најтежа, поготово уколико прије брака нисте живели заједно с партнером.

Навикавање да имате неког поред себе у кревету, да дијелите купатило, кухињу и да имате пуно озбиљније обавезе карактеристике су прве године брака. То је вријеме које многима означава да је забава готова и да сада морате да се понашате озбиљно. Сексолог Трејси Цокс дала је неколико савјета како да будете срећни и прву годину брака.

Прво, морате признати да вам није лако. На тај начин уклонићете притисак који је настао и започети разговор с партнером, преноси klix.ba. Осим тога у браку увијек морате бити искрени и отворени у вези осјећања, било да су добра или лоша. Заборавите на титуле. Термини госпођа и господин често могу изазвати осјећај као да вам је неко украо идентитет.

Не заборавите да се забављате. Брак јесте озбиљна институција, али и даље сте људи иако сте у браку. У складу с тим се и понашајте. Радите све оно што вас чини срећним. Разговарајте о томе шта очекујете једно од другог. Покрените разговор и питајте партнера: “Сад када сам твоја супруга, а не само дјевојка, очекујеш ли нешто више од мене?”

Не брините ако водите љубав ријеђе. Ако вам је досадно у сексу разговарајте с партнером да то промјенте како би имали што бољи сексуални живот.

Не замарајте се идејом да ће брак трајати заувијек. То није тако. Ако љубав престане или ваш партнер направи кардиналну грешку увијек постоји развод брака.

Не морате имати заједничке банковне рачуне. Неки парови имају срећу да имају потпуно исти став према новцу и начину потрошње. Међутим нису сви исте среће. Одједном сте у ситуацији да финансијске одлуке вашег партнера утичу и на вас, што ствара огроман притисак на везу. Стога је боље да се договорите око ваших финансијких обавеза, али да имате одвојене банковне рачуне.

Поштено дијелите кућне послове. Запамтите у браку не мора све да ради жена. Дакле, ако једно пере суђе, друго усисава. Свако мора да има своје обавезе.

Дружите се с другим брачним паровима. Што више имате пријатеља који су у срећном браку то ћете више вјеровати да ће и ваш успијети.

И запамтите - у браку не мора све да буде савршено! Понекад ће вам партнер недостајати када оде до продавнице да купи млијеко, а некада ће вас излуђивати када дише. Успони и падови у браку су сасвим нормални, али трајни пад није.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана