Препознајте лошег љубавника по кораку

Агенције
Препознајте лошег љубавника по кораку

Ход открива какве проблеме један мушкарац може да има када је у питању ерекција.

Мушкарци који корачају ситним кораком у 40 одсто случајева имају проблема са еректилном дисфункцијом јер су им карлични мишићи слаби, вјерују научници.

Истраживачи из Јапана мјерили су дужину корака код мушкараца, као и висину до које подижу ногу при кораку. Они који су правили мање кораке имали су већих проблема са импотенцијом. Вјерују да снага карличних мишића има и те како велики утицај на то и игра велику улогу у достизању и одржању ерекције.

“Јачина мишића карлице и ногу и њихова флексибилност су кључни фактори код еректилне дисфункције. Вјерујемо да и еректилна дисфункција и мали кораци настају као посљедица слабих карличних мишића”, рекао је вођа истраживања доктор Шинго Хатакејама са Универзитета Хиросаки.

У истраживању су учествовала 324 одрасла мушкарца, пише “Дејли мејл” . Мушкарци са кратким кораком имали су око 40 одсто шанси да имају проблема са еректилном дисфункцијом, независно од других фактора.

Карлични мишићи код мушкараца пружају подршку бешици и цријевима, као и сексуалној функцији. Краћи кораци могу да буду повезани са снагом и либидом, али и недостатком тестостерона, који покрећу сексуалну жељу. Код оних који имају велики корак претпоставља се да имају бољу циркулацију и да имају више самопоуздања па су самим тим и бољи у сексу.

Еректилна дисфункција или импотенција дефинише се као немогућност достизања и одржавања ерекције, а самим тим и непостизање сексуалног задовољства. Недовољно физичке активности је такође означено као разлог непостизања ерекције, а истраживања су показала да мушкарци који су физички активни имају мање проблема са импотенцијом. Тренинзи снаге и борилачке вјештине су најбољи тренинзи за третирање еректилне дисфункције јер повећавају ниво тестостерона, самопоуздање и смањују стрес.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана