Prepoznajte lošeg ljubavnika po koraku

Agencije
Prepoznajte lošeg ljubavnika po koraku

Hod otkriva kakve probleme jedan muškarac može da ima kada je u pitanju erekcija.

Muškarci koji koračaju sitnim korakom u 40 odsto slučajeva imaju problema sa erektilnom disfunkcijom jer su im karlični mišići slabi, vjeruju naučnici.

Istraživači iz Japana mjerili su dužinu koraka kod muškaraca, kao i visinu do koje podižu nogu pri koraku. Oni koji su pravili manje korake imali su većih problema sa impotencijom. Vjeruju da snaga karličnih mišića ima i te kako veliki uticaj na to i igra veliku ulogu u dostizanju i održanju erekcije.

“Jačina mišića karlice i nogu i njihova fleksibilnost su ključni faktori kod erektilne disfunkcije. Vjerujemo da i erektilna disfunkcija i mali koraci nastaju kao posljedica slabih karličnih mišića”, rekao je vođa istraživanja doktor Šingo Hatakejama sa Univerziteta Hirosaki.

U istraživanju su učestvovala 324 odrasla muškarca, piše “Dejli mejl” . Muškarci sa kratkim korakom imali su oko 40 odsto šansi da imaju problema sa erektilnom disfunkcijom, nezavisno od drugih faktora.

Karlični mišići kod muškaraca pružaju podršku bešici i crijevima, kao i seksualnoj funkciji. Kraći koraci mogu da budu povezani sa snagom i libidom, ali i nedostatkom testosterona, koji pokreću seksualnu želju. Kod onih koji imaju veliki korak pretpostavlja se da imaju bolju cirkulaciju i da imaju više samopouzdanja pa su samim tim i bolji u seksu.

Erektilna disfunkcija ili impotencija definiše se kao nemogućnost dostizanja i održavanja erekcije, a samim tim i nepostizanje seksualnog zadovoljstva. Nedovoljno fizičke aktivnosti je takođe označeno kao razlog nepostizanja erekcije, a istraživanja su pokazala da muškarci koji su fizički aktivni imaju manje problema sa impotencijom. Treninzi snage i borilačke vještine su najbolji treninzi za tretiranje erektilne disfunkcije jer povećavaju nivo testosterona, samopouzdanje i smanjuju stres.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana