Послије секса нема кајања

Agencije
Послије секса нема кајања

Сви ми жалимо због нечега или некога, али занимљиво је да су код мушкараца и жена, када је о сексу ријеч, често у питању дијаметрално супротне ствари.

Према истраживању објављеном у научном часопису Archives of Sexual Behaviour, мушкарци жале зато што нису имали односе с више различитих партнерки, док жене, са друге стране, жале што су биле с превише погрешних мушкараца.

"Очито је да секс на једну ноћ оставља веће посљедице на жене. Жаљење мушкараца је разумљиво јер су они 'програмирани' за размножавање за које се шансе повећавају уз већи број партнерки", рекла је Марти Хаселтон, психолог, која је учествовала у истраживању у којем је испитано чак 25.000 људи.

Међу топ пет ствари због којих се кају, 24 одсто жена је уврстило губљење невиности с погрешним партнером. Међу мушкарцима, због тога се каје 10 процената. У првих пет разлога за кајање је и превара садашњег партнера - код жена у 23, а код мушкараца 18 процената. Због тога што су им везе "пребрзо сексуално напредовале", кајало се 20 одсто жена и 10 одсто мушкараца.

Мушкарце, према резултатима истраживања, често мучи чињеница што су се у одређеном тренутку живота бојали да приђу жени која им се свиђала, а коју су заувијек изгубили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана