ПЕТ митова о везама и браку које учимо из окружења

lepotaizdravlje.rs
ПЕТ митова о везама и браку које учимо из окружења

Током одрастања и сазријевања, посматрајући околину, стичемо одређене обрасце, у које желимо да уклопимо своју везу, када смо у зрелом добу, међутим, често када се нађемо очи у очи са особом до које нам је стало све некако пада у воду и ти обрасци некако уопште не дјелују на наш однос, што значи да о квалитету везе одлучујемо само ми, када се нађемо у неком односу и увидимо шта нам у њему прија, док је све током живота само мит, који заиста морамо оставити иза себе.

Митови о везама и браку које смо научили од блиског окружења:

1. Ако је суђено – функционисаће

Везе, нарочито не оне квалитетне, не функционишу саме од себе, оне се не десе тек тако, а чак и да се десе, не могу тек тако трајати у недоглед. Заиста је важно да оба партнера улажу и граде однос. Ако желите да ваша љубав и страст увијек буду распламсане, дајте све од себе да се партнеру постепено увучете под кожу.

2. Барем на почетку незадовољство задржите за себе

Ако већ на почетку живите у страху од тога како ће партнер реаговати на ваше захтијеве, онда то није веза за вас. Заиста је важно да већ на почетку покажете партнеру до чега вам је стало, када сте у вези, која су ваша очекивања, али и оно што бисте заиста могли да пружите. Што отвореније започнете један однос, то су веће шансе да у њега уложите и изградите стабилну и чврсту везу у којој су обе стране веома задовољне.

3. Он зна када је крив

То је апсолутна заблуда! Иако ми имамо очекивања, наши партнери заиста нису у стању да прочитају наше мисли и да предвиде наше реакције. Имајте на уму да он зна да је урадио нешто што вас је узнемирило, али ако није сигурна шта, немојте то узети за зло, већ му суптилно скрените пажњу да то више не понавља.

4. Дијете је ријешење свих проблема

Иако је ово невјероватно искуство, које вам мијења живот из корена, оно би заправо могло додатно да поремети ваш већ критичан однос, зато је то корак на који се одлучујете када је веза најстабилнија, а не када је потпуно нестабилна.

5. У срећним везама нема мјеста за сукоб

Сукоб је неминован да би се до компромиса дошло, а квалитетан однос одликује начин решавања сукоба, конструктивном расправом, квалитетним аргументима и уважавањем и поштовањем партнера и његових ставова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана