Пет корака до здраве везе

Г.С.
Пет корака до здраве везе

Здрава веза може дјеловати као један обичан мит.

Међутим, ако су вам познати кључни састојци здраве везе постоји могућност да је претворите у стварност. Она не мора да буде само фантазија, већ може да постане ваша реалност.

1. Комбинација најбољег пријатеља и љубавника

Изградња снажног пријатељског односа са неким је први корак који вас води ка успјешној вези. Прије него што неког кренете да посматрате као свог љубавника, запитајте се: да ли вам је та особа пријатељ? Што већи акценат дате пријатељској основи у вашој вези, то ће она бити стабилнија. Иако је страст важна компонента за једну везу, није добро да се она састоји само од ње.

2. Искреност и повјерење

Искреност је тешко пронаћи, а повјерење је тешко задржати, али без њих веза је безвриједна. У животу вам је потребан неко ко ће стајати иза својих ријечи и на кога ћете моћи да се ослоните. Не желите да доводите у питање сваки његов потез, нити да трпите свакодневне изливе љубоморе. Чак и мале бијеле лажи не би смјеле да се нађу у једначини ваше везе ако желите да она стварно буде успјешна.

3. Узајамно поштовање

Поштовање је нешто што је обавезно у свакој вези, али се оно често занемарује. Ви и ваша вољена особа бисте морали да поштујете једно друго без обзира на све. Поштовање значи дати вољеној особи приватност и поштовати када жели да буде сама са својим мислима. Требало би и у сваком погледу да подржвате једно друго и трудите се да будете равноправни.

4. Приврженост

Не ради се само о томе да будете лојални једно другом, иако је то изузетно важно, већ о томе да вам вољена особа буде приоритет у животу. Ако ваш момак не стоји баш високо на вашој љествици приоритета не можете очекивати да са њим имате квалитетну везу. Морате му показати да за њега у вашем животу има мјеста, колико год ваш распоред био пребукиран.

5. Свађа

У свакој вези прије или касније дође до свађе. То је сасвим природно и неизбјежно. То свакако не значи да не волите једно друго, већ да вам се мишљења мимоилазе. Међутим, оно што прави разлику је начин на који се са неким свађате. Да ли сте трудите да будете фер или се служите увредама и подругљивим коментарима? Што прије схватите да у везама не постоје побједници када су свађе у питању, то ће ваш однос бити здравији, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана